Prijava
   

Biti na đavolovoj sisi

Uzimati bilo koju vrstu droge, biti narkoman. Izraz naših baka.

Od njega da bežiš, ne uzimaj ništa što ti daje, on ti je na đavolovoj sisi.

   

Jezik bez dijalekta

Takozvani "standardni". Sva sreca, ne moze cesto da se cuje. Kao da pijes tekilu bez limuna, razume se, radi posao, ali je bljutavo. Sterilno, kao da sklapate ugovor, potpisujete sporazum. Bezivotno. I, koliko god se trudili da pricamo ispravno, bas je dijalekt ono sto jeziku udahne dusu. To sto caluje pivo u Vojvodini, to sto mu pripelo da nadje drugari sto stukose u Leskovac, sto je, ene, u Pozezi vid'o ortaka Pozana s dva z, sto ga u Paracinu kisa zaviskuje, pa nema gde da se skloni, sto bi da eksira vops u birtiji u Munze, sto metar dina lunja po Novom Beogradu, cini coveka covekom, a ne robotom programiranom na bilo kakav "standard".

   

Svrsavanje po sirotinji

Ultimativni cin degradacije.

-Brate, da li si gledao juce Amere protiv Turaka?
-Jesam, tebra, znaci ono, svrsavanje po sirotinji...

   

Produžena turska

Velika šolja turske kafe koja se ispija bar par sati.

   

Ortopeder

Ortoped kojeg cekate 4 sata u cekaonici da bi on izasao sa mrljom od karmina na kragni i rekao:"Popodne samo prelomi dodjite u ponedeljak!"

   

Jezivi komšija

Svako je u svom detinjstvu imao nekog jezivog lika u komšiluku koga se plašio. Imate 5, 6 godina, igrate se na ulici, kad nailazi On. Čupav, zapušten, ogromna neuredna brada, izgužvana odeća u kojoj ga stalno vidite, prazan i izgubljen pogled, kao da ne primećuje ni vas, niti bilo šta oko sebe, lagano se kreće, deluje poput neke prikaze. I čini vam se da bi prošao kroz vas da se ne pomerite. On se približava, sve prestaje, svi stojite i gledate ga sa strahom dok prolazi. Zatim zvučno odahnete kad ode i počinjete da nagađate šta je s njim. Niko ga nije čuo kako priča, možda je bolestan, možda je manijak...a nikako da shvatite zašto vaši roditelji za njega kažu da je dobar dečko.
Posle prođe neko vreme, prestali ste da ga viđate, porasli ste i prepričavate s društvom kako ste se plašili dok ste bili mali i nikad niste shvatili ko je on i zašto je bio takav.
Onda završite srednju školu, upišete fakultet, provedete u studentskom domu nekoliko nezaboravnih godina, sve dok ne postanete apsolvent i na kraju rešite da prekinete zajebanciju i vratite se kući da spremite te najteže ispite koji su vam ostali. Navalite na knjigu i učite mesecima, ispit za ispitom, jer nemate kintu, a mator ste konj. Sve slabije izlazite, učenje vas mučno isrpljuje i sve drugo osim knjige vam postaje nevažno. Ne sećate se ni kad ste se poslednji put videli s društvom.
I onda jednog dana kad ste napravili pauzu i izašli na vazduh, prolazite pored nekih klinaca u vašoj ulici koji su u međuvremenu porasli i čujete kako vam šapuću iza leđa: "Eno ga onaj jezivi!".
Dođete kući, stanete pred ogledalo, pogledate svu onu kosu i bradu u koju ste zarasli poslednjih meseci i vidite onog istog tipa kojeg ste se plašili dok ste bili mali. I tek tad vam postane jasno...

   

Evo banke, pripadniče romske populacije, sviraj mi ti

Novi, politički korektan naziv stare pesme - Evo banke cigane moj.

stari tekst
Evo banke cigane moj, cigane moj sviraj mi ti.
Ja ću tebi platiti, ti ćeš meni svirati.
evo banke cigane moj, cigane moj sviraj mi ti.
.......
novi tekst(politički korektan u skladu s normama EU)
Evo banke pripadniče romske populacije sviraj mi ti
Ja ću tebi uplatiti, ti ćeš meni izdati fiskalni...
Evo banke pripadniče romske populacije, sviraj mi ti

   

Crnac u solarijumu

Suvišna i nepotrebna stvar.

- Slično većini rukovodećih (čitaj rukom vodećih) organa u Srbiji
- Slično povećanju plata za silnih 0,23 %
- Slično školovanju na privatnom fakultetu
- Nalik na upucavanje sponzoruši
- Kao klađenje u pivo s najboljim drugom (ionako će te se zajedno napiti)
- Slično faulu na rekreaciji
- Slično raspravi o EKV
- Slično bilo kakvoj žešćoj raspravi na internetu

jer sve je to korisno, odnosno, sve to pomaže, deco moja,
ko crncu što plaća solarijum.

   

Negde ćemo izaći

Srpski univerzalan GPS.

-Jesi li siguran da je ovo prečica?
Ovaj put vodi pravo u šumu.

-Ma vozi bre, negde ćemo izaći.

#338
+10146
129
definicija