Prijava
   

Rol model

Lik koji ti je pokazao kako da srolaš svoj prvi džoks.

   

Mila

Majka svih majki. Od Mile smo svi potekli. Pramajka.

- Cile, daj 100 jevreja na zajam, vraćam krajem meseca.
- Nemam Braco, majke mi mile, izvrni me na postavu...
______________________________________________________
- Zakuni se da nisi imao ništa sa Ljubicom.
- Nisam Dragane, ne pomerio se.
- Lažeš!
- Ne lažem Gagi, majke mi mile.

   

Prislanjanje ženama u autobusu

Nevina zabava svih pubertetlija.

   

Prečke i stative

Bivše djevojke s kojima nisi imao sreće. Ponekad samo bivše djevojke.

Milunka: RADOVANE, JEBEM LI TI SJEMENSKI KUPUS, DOLAZ' 'VAMO!
Radovan: Ne mogu, sad će drugo poluvrijeme, a ako me na drugom Brondbi sjebe...
Milunka: DOLAZI ODMA'!
Radovan: Dobro jebote... Eto me... Đe si?
Milunka: Na tavanu!
Radovan: Šta radiš na ovom tavanu je... Aaa, sređuješ.
Milunka: Nego šta nego sređujem, i dok sam sređivala, pomjerala kutije, kako sam pomjerala kutije ispadne slika neke sisate mačkice, crno bijela doduše, ali piše "Za mojega Rašicu" i nakarminisani poljubac.
Radovan: A? O čemu ti pričaš ženo?
Milunka: OVO! (pokaže sliku Radovanu)
Radovan: Aaaaa, Stanislava!
Milunka: (hvata najbliži tupi objekat, u ovom slučaju metlu, i uperi ga prema Radovanu) Pjevaj, da ti ne bi dupe propjevalo!
Radovan: I jebem te ljubomornu, pa zar ne može čovjek da čuva svoje prečke i stative?
Milunka: Ne znam ja! Ja bi to najradije spalila.
Radovan: Može, al narednih sedam dana da ti zabijam golove.
Milunka: Pet.
Radovan: Sedam il' ostaju.
Milunka: Jebem li ti... UH! Ajde, bolje sedam puta loš seks nego vječito slike bivših... Upri u me ko u životinju!

   

Čarobne pečurke

Psilocybe mexicana. Psihodelična droga, pečurke koje imaju halucinogeno dejstvo. Naširoko su je koristili hipici i stari Asteci kao lek za opuštanje i radost, dok je danas ova droga ostala u senci eksera i LSD-ja.
Epitet ''čarobni'', ove pečurke su dobile zahvaljujući svom lepom delovanju na uživaoce u njima. Izazivaju opštu opuštenost i pre očima se viđaju slike kao u snovima. Gljive traju od 2 do 6 sati.
U sebi sadrže psilocibin, supstancu koja šteti manje nego aspirin za glavobolju i može pružiti određena spiritualna iskustva, euforiju, spoznanje sebe u svetu, razumevanje sebe i života kao sastavni deo prirode, otkriće istine, nekontrolisan smeh, duboku introspekciju, maštovitost.
Moguće su i halucinacije iza zatvorenih očiju, minuti se čine kao sati, slobodno izražavanje i brži tok misli. Retko ko doživi loš trip, svima bude nezaboravno iskustvo koje će pamtiti ceo život.

Zanimljivo je još da je moguće imati brze halucinacije i nekoliko dana, čak i meseci nakon uzimanja. Odjednom se pojave predmeti koje ste već videli pod dejstvom droge iako ste u normalnom stanju.

   

Jesen u mom kraju

    Prođe još jedno leto, obliveno znojem, teško i vrelije od gnezda Nečastivog. Nemilosrdno sunce je spalilo polja, ostavivši nam nešto malo da prezimimo. Kao kakav razbojnik i hajduk se posle požara sakrilo iza tmurnih jesenjih oblaka, ostavivši prirodu da polako vene bez njegovih zraka.
    Nozdrve je još uvek parao miris baruta, bile su željne mirisa slobode posle tolikih godina čamljenja u senci rata. Čeznule su za mirisom pečenog krompira na žaru ispod kazana, za svežinom jesenjih jutara ispunjenih mirisom jabuka koje leže u travi, okupane rosom i dugo očekivanom kišom. Rekao bi čovek da su sve brige prošle, krećemo ispočetka i uživaćemo u blagostanjima nakon što smo tuđina proterali iz otadžbine. Uvek se znalo, jednog zlog gospodara menja još gori. Tako nam se svuda razmileše razni komesari, proleteri i drugovi, izašli iz mišjih rupa pa od sebe prave bogove, a onog jedinog zaboravili i govore protiv njega. Secikese i kockari, šverceri i prevaranti, sad gospoda iako ne vole tako da se zovu, ali jednakiji od ostalih. Prave sebi novu državu, kroje je po svojoj meri, iskorišćavajući narod. Samo traže, daj, daj, daj! Brata sam dao, zbog jednog tog druga oslobodioca je stao uza zid pred švapsku pušku. Za njim ostade mlada nevesta koja umre ubrzo nakon što mu na svet donese sina. Detetu je sad četvrta godina. On je sve što imam.
    Iznosio sam poslednju kotaricu kukuruza na tavan kad se začuo zvuk vozila dok se sa mukom penje uz krivudavi seoski put. Dečak se igrao kamenčićima na sred avlije dok je oko njega trčkaralo štene koje smo našli napušteno, pored puta. Oba bez oca i majke, uživali su u detinjstvu, nesvesni čovečjih muka i teškog života. Osetih hladne kapi iz olovnih oblaka na koži dok je kamion skretao u moju avliju. Tri čoveka izađoše, glatko obrijani i u dugim ruskim kaputima razgledaše dvorište.
- Ti si Milovan? - javi se jedan, komesar.
- Ja.
- Lepa ti je avlija, Milovane. Bogata.
- Neki smo radili.
- A je li? Vele mi da si ti najbolji domaćin ovde?
- Ne znam, narod priča svašta.
- Šta priča?
- Priča došlo nam veće zlo od Švaba. Al' narod ti je to, nikad mu ne valja ništa...
- Ne valja, Milovane. Ne valja kad mu zemlju pališ i pljačkaš, ne valja kad je oslobodiš i krvlju natopiš. Nego, Milovane. Vidim tebi dobro rodila njiva.
- Ma kakvi, suša sve uništila.
- I drugima je, pa su opet dali državi.
- Ti si mene oslobodio švapskih okova da me glad dokusuri?! Mnogo ste mi vi dobri i plemeniti, oslobodioci. Ne dam.
- To ti je zak...
- Ma jebo te zakon, marš mi iz avlije!
- Nemoj, Milovane, nemoj da nam se zameraš. Nemoj to...
    Brzim pokretom iz futrole zablista cev revolvera i padoh licem u blato. Crna se zemlja pomeša sa crvenim. Dete plače na kiši. Zlatan lipin list pade pored mene. Jesen, sve umire.

Definicija je napisana za takmičenje "Pačija škola".

   

Učenje muške dece da psuju

Trening muških potomaka sprovođen od strane starije rodbine - baba, deda, a neretko i roditelja. Ne mož' bre biti muškarac ako ne psuje još od malih nogu i ruku! A i kako je samo slatko čuti detence kako deklamuje "supickumatelinu", nekako starmalo simpatično, prosto mami miks suza i smeha i neku ustreptalost u gerijatrijskom srcetu.
Dete nema pojma šta to znači, ali vidi da se bližnji zabavljaju i pozivaju na bis, te radosno usvaja nov vokabular.
Naravno, uz blam u najavi prvom prilikom.

- Buci-buci-buci, a sad da vidimo kako kazemo "Mrš u pizdu materinu"? Tooooo! Hahahah, kure dedino, bravo! A sad lizni čašicu!
-----------------
- Sine, kaži teti kako se zoveš.
- Pusikulacpickamatelinajebemucivot...
- Komšinice, kum vam je bio baš nadahnut, je l' da?

?
+71
1
definicija