Prijava
   

Mikrobiološka laboratorija

Studentski frižider.

-Sine, ljubi te mama, zašto mi bečke šnicle, koje sam ti poslala za svetog Jovana psuju na mađarskom majku bugarsku i stenju?

-Ma ja to za školu nešto, rekli nam da uzgajimo razne kulture, pa velim, u ime nauke...

-More, uzgajaćeš ih na suvom lebu i klot pasulju, bitango razmažena. Dok neka deca trpe gladna ti se zajebavaš.

   

Baba i deda

Dve osobe koje prve fotografišemo kad kupimo nov mobilni.

   

Seča badnjaka

Još jedan religijski običaj u Srba koji tim istim Srbima daje povod da ponesu bure rakije u šumu.

-Je li, pizda ti materina, je l' ti ideš u svatove ili po badnjak, vraćaj to balonče ovamo. Milorade, pa kaži mu bre.
-Neka ga, ženo. Ne kvari tradiciju, tako su i naši dedovi.
.
.
.
-Kevo, srećan ti Sveti Sava školska slava, dođi da te celivam...
-Milorade, pa on jelku nosi, Bog te ubio.
-Pa šta, drvo k'o drvo, ljubi ga tata.

   

Kosovo

Deo Srbije na kome se odvajkada odigravaju najveća sranja, tarapane i stradanja našeg naroda, te je Kosovo, kao takvo našlo mesto u opisivanju situacije kada poznavanje anatomije, sportskih i nesportskih pokreta nije dovoljno ,,šareno''.

...i krenem ti ja u magacinu onako trezan da drpam Miru, a ona vrišti, grebe i udara me po očima od uzbuđenja i miline... Možda i ne baš od miline, ali... A onda su došli Vojkan i Boban, jer su je čuli da se dere, i iz čista mira počeše da me emancipuju volejima po džigerici i dvanaestopalačnom crevu, dok Mira slajsevima samo veze po bubrezima i levoj plećki. E, a onda su došli panduri i tad nastade Kosovo... Već treći dan spavam potrbuške i pišam nešto roze.

   

Vadiće zemlju iz ušiju

Konstatacija okoline da će lokalni Šumaher uskoro poorati neku od njiva pored puta.

-Ju, crni sine, što si krvav?
-Zahvaljujući Maretu, i ćelavim gumama sleteli smo sa puta i vadili zemlju iz ušiju, a ja sam ispao kroz trulu rupu Stojadinovog patosa.

   

Tesne pantalone

Jedan od najvećih hendikepa pri makljanju posle kratkih ruku, dugačkih rukava i mamlaza koji vas drži s leđa.

-Oklen ti pička na oku i otok na nosu?
-U'vatio me onaj peder, Anđin bivši, i to u tesnim pantalonama. Ubi mi dušu, a ja nogama ni da mrdnem.
-'Teo si da mu ga daš malo kao Džeki Čen, maj gerijem u vugla, a?
-Ma 'teo sam da bežim bre. Da sam pokušao da se branim, jeb'o bi me u anus i popišao moj leš.

   

Omiljena pesma za vreme glavnog jela

Posle vatanja kume/mlade/šurnjaje za sisu, glavni uzrok brojnih svadbarskih tuča.

-Ovo je moja kuća živeo sam tuuu, ovo je moja draga voleo sam njuuuu, ono je čov...
-Debeli, sedi dole, prestani da se dereš i isprazni čeljust, pljuješ mi šopsku po šeširu.
-Gospodine, 'oš da ti ga ja munem malo u škembe?
:trš, trš:

   

Kultura

Utucani rogovi našeg slobodnog duha. Blokada kreatvnosti koja nam je šrafljena u svest još od prve usrane pelene i sprečava nas da na javnom mestu fatamo žene za primamljive delove tela i vršimo nuždu na gradskim trgovima.

-Izvinte, gospodžo, el mogu da vam pipnem debelo meso?
:šljus:

   

Tu se autobus okreće

Poslednja stanica, dve babe, deda, ker i mačka. Život iz mesta otišao u trafike, dragstore i iznajmljene garsonjere, a smrt ih još uvek traži. Vulgarno rečeno- vukojebina.

-Gošo, u frizersko te oko ljubim, 'el se navukli Šiptari dole kod tebe u Trgovište?
-Ma de be, prvog Šiptara mož' da vidiš tek na šeset kilometra odatle, u Bujanovac. U Trgovište ti se autobus okreće i vrća nazad. Na tamo ima samo Bugari.
-Znači i Šiptati begaju?
-Begaju u kapu im se heklanu poserem, nego, 'el da šišam k'o uvek?

   

Znojna tačka

Granica na kojoj unutrašnja energija tela ima maksimum i preti da napusti telo u vidu reke znoja. Tada je najbolje prikovati pogled kao titov gardista, zaustaviti disanje i ćutati.

Negde na svadbi.

Majka: Sine, ljubi te mam...
Sin: Pst.
M: Srećo majkina, jesi li...
S: Pst bre!
M: Sin...
Ćale: Aman, ženo, imaš li musaku u glavi? Viš da je na znojnoj tački i da će Sitnica poteć' iz njega ako mrdne.
M: Mukice, milice, probaj slani rolat. 'el da da ja pravim bolji. Kaži.
S: Kevo, nisam mukica. Nisam milica. Znojim se kao filipinska kurva, pola barake prdi i počinjem da gubim vid. Serem ti se na rolat i celu svadbu! Konobar, daj peškirče.

   

Ambicije

Teg koji ljudi vezuju za sebe ne bi li se dokopali bisera sa dna mora života. Mnogi su izabrali pretežak i ostali na dnu grčevito grabeći bisere.

-Reci ti teti, šta ćeš biti kad porasteš?
-Lekar. I to najbolji na svetu. Imaću mnogo para i kupiću čitav grad, samo za sebe. Tati ću da kupim nova kola, a mami cipele.

I stvarno, sa stopalima, rasle su mu i ambicije. Grad mu nije bio dovoljan. Želeo je svet.
Kažu, bio je dobar student. Najbolji na Medicinskom fakultetu. Redovan, posvećen, sa odličnim ocenama i još boljim znanjem, punio je indeks. Punio indeks a praznio život. Živeo je sa cimerom u malom jeftinom stanu, mračnom i hladnom. Ujedajući, probijao se kroz život sa samo jednim ciljem, da izađe iz nemaštine. Obuzet ludilom, nije uspeo da sačuva ideju. Kući je retko išao, drugove je zaboravio, devojke nije ni upoznao. Voleo je samo jednolična, sitno štampana, slova. Zaboravio je i šta želi. Zaboravio je na davno obećana ćaletova kola i nove kevine cipele.
Uspeo je.
Kažu, bio je dobar lekar. Najbolji u svojoj struci. Poznat, posvećen, sa odličnim rezultatima i još boljom platom, punio je račune. Punio račune a praznio um.
Živeo je sam u ogromnom skupom stanu, svetlom i toplom. Veštačkim zubima nije mogao da ujeda. Dezorijentisan, nije video da je na dnu. Nemaštine nije bilo, a ni ideja, ni ljudi. Kući nije išao jer nije imao kome, drugovi su otišli a žene nije ni upoznao. Prestao je da voli. Kola i cipele su bile tu, a ćale i keva-zaboravljeni, kao i sve.
Sam, čekao je onaj dan, a iza njega je ostalo samo parče papira.

   

Ne zna se da li mi grejemo peć ili peć greje nas

Izraz koji se koristi pri opisivanju prostorije u kojoj sa plafona vise ledenice jer domaćin škrtica štedi drva.

-Komšo, odumiru mi prsti, ne zna se da l' mi grejemo peć ili peć greje nas, a i deca su ti postala modra k'o Jadran.
-Nek' se čeliče.

   

Strah od smrti

Najčešće potpuno neopravdan i preuveličan strah čija je jedina potpora ubeđenje čoveka da je njegov život vredniji od života drugih samo zato što će iza njega ostati gomila para, ružnih reči i lešinara.

-Kume, šta je to bilo jutros?
-Šta?
-Ma čuo sam da je ispalo neko sranje...
-Sranje?! Kakvo sr... A, da bre... Pa ništa posebno, krenem ti ja po leba, i na semaforu mi čukne neki Čečen ladu mečkom, izađe iz kola, gurne mi ručnu bombu u usta, ispali par metaka u karburator i ode, ja šta ću- gurnem palidrvce na mesto osigurača i evo, doneo sam je deci da se igraju Rusa i Japanaca, nego, ova vodka neće sama da se popije...

...Joj, nećeš verovati šta mi se desilo- kada sam išla na tezgu u Boljevac, prošla sam pored neke farme svinja i od onog smrada sam dobila takvo gušenje da sam mislila da ću da umrem. Znaš koliko sam se uplašila... Onda me je moj meda odvezao u bolnicu i naredio direktoru da isprazni celo odeljenje jer nisam mogla da podnesem one bolesne ljude koji stenju i jauču kao da ih stvarno boli nešto... Mislim, neka se guraju seljaci u jednoj sobi- navikli su... A posle toga su došli paparaci i onda....

   

Utucavanje

Metoda kojom se kastriraju jarci. Stariji i jači brat klasičnog štrojenja. Izvodi se tako što se jarčeva muda podvežu kanapom, stave na dasku i drugom daskom se mlate sve dok jarac ne progovori nemački ili padne u nesvest (obično se desi ovo drugo).

Osim jaraca, ,,upražnjavaju'' ga švaleri koji su se drznuli da bace oko na ženu najkrupnijeg seoskog drvoseče i oni koji nisu vični samokontroli.

-Sine, oči tatine, budem li morao da plaćam još jedan abortus, utucaću te kao jarca i rešen problem.

   

Mesto gde virusi mutiraju

Skoro svaki javni WC u Srbiji. U njemu i najotporniji oblici života jedva egzistiraju, tako da moraju da menjaju svoj genetski kod i prave sranja po ovoj našoj planeti.

-Ženo, požuri, usrah se živ. Ako ne stignemo kući u roku od odma', ima da pereš usrane gaće.
-Eno ti tamo javni WC pa idi, nemoj da si škrtica za 20 dinara.
-Ma jebeš pare, juče sam video maskirane amerikance kako sa maskama iznose žute kontejnere. Tamo su, bre, nastali sida, sars i svi mogući gripovi. Ako opet ne nastane neko sranje, Bog da me ubije. Nego, čuvaj ti stražu, a ja idem iza drveta onog.

   

Kratke su ti ruke

Potprc slabovidog čoveka nesposobnog da čita bilo šta što je manje od 2m udaljeno od njegove glave, pa mora da isteže ruke uz neizbežno kreveljenje.

-Kume, kratke su ti ruke, vidim ja, a i plaši me taj izraz lica. Nego daj taj papir da ga odaljimo još malo, možda i pročitaš.

   

Da ga boles'

Uzrečica nepopravljivog flegmatika sa juga Srbije. Koristi je i kad shvati obuo različite čarape i kad mu gori kuća. Optimista je, pije rakiju, jede jegnjeći loj i boli ga kurac za klimatske promene i visoku cenu goriva.

-Komšo, ženu ti pamrči Gile kasapin, čisto da znaš.
-Da ga boles', neka prazni svoje dupe da bi punio tuđe kad je budala. Nego, da se prekrstimo mi?! Daj onu mučenicu pa nek' ide život.

   

Ide kod veterinara

Suptilniji način da se za nekog kaže da je životinja.

-Momak, silazi sa bandere i vrati polni organ u donji veš! Da te ne bi' posl'o kod veterinara pred ovim narodom i sitnom decom, majku li ti bezobraznu u pičku jebem ja.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-I, slatka moja, kako je bilo sinoć?
-Uuuh, sigurno ide kod veterinara...
-Znači jebe kao magarac?
-Ne, nego smrdi kao tvor.

   

Kus petao, večito pile

Južnjačka poslovica koju roditelji prikačuju na pivski stomak ili neradničku guzicu svog "bezrepog" sina kome je i posle tridesete godine najvece životno dostignuće vrlo dobar uspeh u 3. razredu osnovne.

-Kevo, peri mi gaće, sutra idem na more.
-Nit' ti perem gaće, niti ideš na more.
-Daj bre, nemam 11 godina...
-Nemaš, sine, nemaš. sprcao si 30 u guzicu, jos nisi menadžeraj završio, devojku nemaš, kao da si peder, voimja oca. Samo igraš internet i dereš se na ekran k'o drogiran. Nego, znaš kako kažu naši stari- "Kus petao, večito pile", a ti ćes, pile moje pelene da nosiš, sve dok ti ne poraste rep i postaneš čovek. Otkazuj more i marš po leba.

   

Kovano gvožđe

Auto u veoma lošem stanju koji čezne za veštom autolimarskom rukom.

-Kakvo ti je ovo kovano gvožđe? Koliko je zgužvan i izudaran, laik bi rekao da voziš parče gibanice, a ne Juga.

#249
+13558
180
definicija