Prijava
   

1

broj koji pored svih funkcija ima i tu da provjerava stanje tek postavljenog ozvučenja.

   

Smeće

Da ga nije, svaki pad sa zgrade junaka crtanog ili igranog filma bio bi koban po njegov život.

-komšija, i dalje odlažeš smeće ispred ulaza zgrade.
-ma gajim spajdermena na krovu pa da mi ne pogine ako se oklizne.

   

P'janska priča

Flaša rakije na stolu. Odriješeni jezici u društvu koje se sastoji od dvojice staraca koji su preživjeli 2 svjetska rata, majstor Ljube, lovca Raleta i njegovog sina koji najmanje priča, ali pomno prati šta ovi pričaju. Glavno je nadmašivanje u životnom iskustvu. Kad sisata konobarica donese sledeću flašu obavezno uslijedjuje dobacivanje ili čak pipkanje, ali šta će jadna to joj je posao.

-raniše me kad ode Milorad da piša, ja onako sanjiv mislio nji'ov i zapucam na njega, kad ovi moji trgoše se iz sna i saspu mi rafal pored glave, sreća samo me jedan metak pogodio u vrat, evo pipni još je tu...
mali pipa.
-...i tako ti ja uvatim zeca golim rukama, tresnem ga o zemlju on prevrne očima, samo otkinem glavu i pojedem ga živog. mali, sipaj.
mali sipa.
-e moj Rale mi smo na liniji dok smo otadžbinu branili jeli koru drveta i travu ti mi pričaš o zečetini. Granate livade orale, pune mi ruke gelera. Pipni mali slobodno.
mali pipa.
-...odi mala vamo da ti pokažem moj krst od volana i ponesi flašu ove tvoje brlje. mala dolazi.
mali pipa.
-iiiijuuu! (okret)
mali sipa.

   

Kukuruz

Biljka koja nije indijska konoplja i nema bas neke veze sa biljkom koke. Raste tamo gdje betona nema, a to je uglavnom izvan grada.
Od njega se pravi kukuruzno brašno a od kukuruznog brašna se ne pravi hljeb koji svakodnevno jedeš nego proja i kačamak, ako si nekad čuo za to? Kad je sezona a ti klinac, to se krade u akcijama u kojima se ne koriste utoke. Kad prodje ta sezona, na red dolazi akcija krunjenja i prekrupljivanja istog. Krunjenje je skidanje zrna kukuruza sa TEKUNA, opasne sprave kojom možes da obršeš dupe kad kenjaš u toaletu kroz čiju se rupu u podu vide govna. Prekrupljivanje je tehnika grubog sitnjenja zrna koje si predhodno okrunio, i ne dobija se brašno nego prekrupa, stvar kojom se hrane domaće životinje, ne stafordi, rotovi i pitovi, nego svinje, ovce i druge mnogo hladnokrvnije i čišće životinje čije meso je za nijansu boljeg ukusa od govneta tvog kera koje si uokvirio pored slike Kristijana Golubovića. Dodavanjem još nekih sastojaka u prekrupu dobija se koncentrat, stvar kojom si uvrijedio debelu klinku iz kraja, kad si joj reko da joj mama to sprema za doručak. Brašno se melje u vodenici.

Ako te nekad potjera dok prolaziš pored polja na kom raste ova biljka a papira nemaš, okruni jedan kukuruz i uzivaj.
I još nešto, Zemun Polje nije selo ako ima institut za kukuruz.

   

Uštipci

Ime dobili po velikim ušima pogodnim za štipanje.

najčešće vlasništvo starijih ljudi koje je život vukao za uši.

   

Na faci se vidi da je ograničen

Kad se iza nekog krećeš kroz kakvu šumu pa taj ispred tebe ne razmišlja šta se može desiti kad on zategne prepreku na putu u vidu grane ili pruta, obično neočekivano završi preko tvoje face pa avanturu nastavljaš krvav ili masan kao da si u sred šume vršio svinjokolj.

brate kad siđemo do grada kupujemo mačete, jednu meni jednu tebi. ti da možeš da seckaš grane a ja u slučaju da se ovo ponovo desi da mogu s razlogom da odem kući krvav.

   

Dobro je

Uobičajen odgovor muškarca na najnebitnije pitanje u najdosadnijem trenutku kada mu po završetku šišanja frizer stavi ogledalo iza glave da vidi dal ga je dobro obradio od nazad.

?
+75
7
definicija