Prijava
   

Kćer, ćerka, šćer, kćerka, ćer, kći šćerka, šći

Razni nazivi za sina.

Sine, jesi li opeglala stvari?

   

Jelen sa dva l

Znak da je vreme da napustiš kafanu.

   

Imaju hemiju u ekipi

Dopinguju se.

-Tebreks, 'si gled'o kako su Ameri objasnili basket na Olimpijskim igrama?
-Aham. Bilo je primetno da imaju neku hemiju u ekipici, ako me razumeš...

   

Carski rez

Metod kojim se poslužio Obilić na Kosovu davne 1389. godine.

- Sutra ću na Kosovu ubiti Murata!
:tntn, muk:
- Šta je ovom Obiliću? Kako to misliš da izvedeš?
- Carskim rezom!
- Pa, ovaj je lud!
.
.
.

Legenda kaže da bejaše tako.

   

Lingvističko izdrkavanje

Eksesivna utilitarizacija verbalnih ekspresija anglosaksonskog ili latinskog porekla, preciznije. Persone koje žele da envajronment misli da imaju suficit inteligencije, frekventno utilizuju nedomicilne verbalne ekspresije.

... odnosno: prekomerno korisćenje reči anglosaksonskog (ili latinskog porekla tačnije), tamo gde je to potpuno nepotrebno (budalo, dođi sebi i pričaj normalno, jebem te u usta i jezik). Šaban koji hoće da okolina misli da je pametan do jaja, koristi reči koje su i njemu nerazumljive.

Tvoji mentalni aparatus je inferioran. Degutantno je komunicirati sa personom koja je do tog ekstenta pretenciozna, a konsekvenca toga je da su moji kapaciteti za konverzaciju sa tobom insuficijentni.

... odnosno: Ne mogu da shvatim koja si ti debilčina. Jebote, ideš mi na kurac i ne mogu više da te slušam. Šupičku materinu!!!

   

Marke ispadaju kroz auspuh

Auto kod koga vidiš kako se kazaljka od goriva spušta. Troši bogaoca.

- Izgleda da mi otišo karburator. Troši auto nenormalno- 12 litara. Koliko tvoj troši?
- Troši 20 maraka, pa koliko pređe.

   

Presumpcija nevinosti

Svako je nevin dok ne dokaže da je jebao.

   

Sinsinati

Unuk ti.

   

Normalan čo'ek

Osoba koja se ponaša kao ti, radi isto što i ti, izgleda isto kao i ti.

   
   

Hleb naš nasušni

Osnova svakog srpskog obroka. Suv leba. Polubeli. Šupljikav. Lebac raženi. Pogača. Crni. Lepinja. Vruć. Namazan. Somun. Vekna. Od juče. Prepečen. Za poparu. Buđav. Svinjama.
Za leba danas mora da ima, a za sleba ćemo se već snaći.

Radivoje je mrmljao nešto sebi u bradu. Nikad nije dobro kad treba da dođe u grad, ni ovoga puta nije izuzetak. Nesnosna vrućina mu nije pričinjavala zadovoljstvo. Oštra, seda kosa je bila mokra od znoja, na krajevima koji strčahu ispod šajkače. Na putu od opštine do autobuske ugleda malu prodavnicu i reši da otrese jedno ladno zidarsko. Uvek je uzimao jagodinsko, jer ga je čiča sa slike podsećao na dedu. Prebra po čakširama i nađe dve zgužvane stodinarke. Plati jednom od njih za pivo, pa sede na obližnju, pukim čudom, funkcionalnu klupu u hladovini. Skide šajku i težačkim, od rada ispucalim dlanom, obrisa čelo, prekrsti se, prosu malo iz flaše, te nategnu dobar gutljaj. Dok je podrigivao, krajičkom oka spazi klinca kako izlazi iz zgrade preko puta. Mali je iznosio đubre. U providnoj kesi, starcu zapade za oko više od pola vekne hleba. Oči mu zaiskriše.
Zar hleb naš nasušni?
Seti se kako je jesenas zajmio pare za naftu da poore, taman kad uze gorivo, pade kiša, pa je čekao da ''cedne'', onda je tri dana izvlačio stajsko đubrivo, dogovarao se sa agronomom dal' da prihrani ''Kanom'' ili ''Urejom'', pa je drljačio, pa je kasnilo seme u poljoprivrednoj apoteci, sejao, povlačio, pa prašačio, dotrajala zadnja guma na traktoru. Zimus pade golem sneg praćen jakim mrazom, mislio je: 'izmrze sve', al' jok, udari velika kiša oko Vaskrsa, poplavi, al' opet bi dobro, onda naiđoše žege, pa se baba i on moliše Bogu i Svetom Iliji da ih grad zaobiđe, pa je jurio premije za mleko da ima čime kombaj' da plati, pa ga je kombajner zavlačio dve nedelje dok je ovr'o, a prinos be'a tanak, pa dok je oter'o žito u ambar i istovario da se prosuši, odvez'o u zadrugu da ga da po neipslativoj otkupnoj ceni... Danas je platio porez da mu izvršitelji ne bi zaplenili traktor. Jer šta je on bez traktora? Od svega mu je ostala još jedna zgužvana stodinarka za lokal do kuće. I dug od 400 evra. Utrošeno vreme i rad se ne računaju. O živcima da ne govorimo. Uz kurac mu muka.
Posle bačenog smeća, klinac prođe pored Radivoja gledajući ga sa podozrenjem. Minut kasnije izađe iz prodavnice noseći svežu veknu hleba po ceni od 44 dinara. Radivoje pomisli da malom opsuje i tetku i babu, ali se uzdrža. Samo dobaci:
- Sinko, gre'ota je 'leba bacati.
Mali ga nije ni registrovao, a i da jeste, ne bi rastumačio. Jer nema ko da mu kaže i objasni. Deda mu se davno doselio u grad i pljunuo na seoski život, a ćale mu je već gradska faca, roker. On samo zna da je hleb 44 dinara. Svakako je dečko žurio da se loguje na CS server, čeka ga buljuk drugara iz razreda da povrate Kosovo...
Tako to uređene države rade. Leba i igara.
''Oče naš...''

   

Jednostavan dečko

Živim sa roditeljima, ne radim, nemam kola, letujem u lavoru...

- Maco, ja sam jednostavan dečko, ne znam šta si očekivala !

   

Šef

Čovek koji nema smisao za umor.

- Šefe, dosta je za danas, crkli smo, a i smrklo se već.
- Nemoj se ništa brinuti, imam ja reflektore.

   

Rčna kočnica

Ustezanje od puštanja goluba. Obično smo prinuđeni na ovakav potez u društvu suprotnog pola ili osobe koju ne poznajemo. Propratni sindrom je oštar bol u donjem delu abdomena i implozija. Na kraju sledi olakšavajuća erupcija gasova oplemenjenim metanom i opasnost od izbijanja požara ukoliko neko pored vas pali pljugu.

- Lepa večerica, Simke.
- Jesi video kako lepo kuva Violeta?
- Svaka joj čast, pogotovo mi se dopal...
- **Pffffrrrrr
- Au, burazeru jebo si mu kevu, otvaraj prozor!
- Brate, morao sam... Šta ću kad sam pod rčnom celo veče, počeo stomak da me boli...

   

Rebrača

Izuzetno mršava devojka kojoj štrče rebra i kosti.

- Gledaj čku, koja bomba!
- Ono tebi bomba? Pa to da uvatiš za dupe i da se posečeš!
- Ne seri, vrhunska je.
- Ma idi bre, klasična rebrača... Gledaj šta je žena, vidi onu crnku ispred česme kak'a je mesnata.
- Ono tebi dobra pička? Pazi što joj se preliva šlauf preko kaiša...
- To je milina videti.

   

Kamen spoticanja

Ludi kamen nakon par godina.

   

Kako legla, tako i ustala

Duhovit opis prosečne srpske plate. Ako tu uopšte ima nešto duhovito...

- Ćale, brate, aj' daj neke pare za Adu...
- Sine, brate, mogu samo da te namažem maslinovim uljem k'o nekad mene moja majka jer para nemam...
- A daaaj, ćale, što si takav, jebote?! Treba mi za...pa, znaš, bre...drugarice, ribice, ovo-ono...
- Mogu jedino da ti dam štap za pecanje pa se ti snađi već nekako...
- Koji si, 'nači, smarač...! Pa, zar ti nije legla plata juče?!
- Kako legla, tako i ustala, sine moj. Dok sam poplać'o sve račune, ratu za kola, laptop za tvoju sestru, školu horoskopa za tvoju majku i tvoj razbijen prozor u školi, ništa mi nije ostalo! Ajd' sad, m'rš u pizdu materinu pa od nje traži, ako je dovoljno luda da ti dâ...!

   

Valkira sindrom

Valkire, kaže wikipedija, nije da sam stvarno obrazovan, da su to neke premoćne ribe što vode pale ratnike u Valhalu da tamo loču, žderu i jebu uz jednookog Odina sve dok vuk ne uđe međ' ovce i dođe sudnji dan. Ragnarok se to zove, valjda.

E sad, te Valkire imaju poseban modus operandi, kad neki delija zagine u svijetlome boju sa mačem u ruci one siđu sa neba u vatrenim kočijama i obrati pažnju sad, ZASENE sve ostalo svojom moći i lepotom. Natovare rahmetli vojnika i odvezu ga na bahanalije sa Torom i ekipom.

Ako si obratio pažnju skapirao si poentu, Valkire zasenjuju. Objasne sve samom svojom pojavom, nije da moraju da pevaju i pokazuju sise kao sirene da bi navukle zagorele mornare na stenje. One dođu, kobjasne i odu.

Da se manem mitologije i jednoroga, sine, ima i takvih žena. I to kakvih sunce ti jebem. One ne da poseduju "ono nešto", faktor iks ili koji kurac već, nego ga imaju na tone. Unajmljuju kamion sa prikolicom da im ga vuče koliko je masivan. Nije to lepota, nije ni inteligencija, ma ne pomaže tu ni guzice i čmara ni diploma filozofskog fakulteta, jednostavno takve su. Dođu tako, ozrače te tim Valkira sindromom i ostave te rastegnute vilice do poda, onda ti se obrate pa na pitanje "Imaš upaljač?" ti odgovoriš "Imam tri 'ektara njive".

U stanju su da najmoderniju, po svim sadašnjim standardima "prepičku" spuste na nivo ovce oguljare tipe Suzane Mančić samo svojim prisustvom. Kao što pre rekoh, prepička se lomata, maše pičkom k'o Titov pionir zastavom 76', slomi se da pokaže kako se na nju svršava, onda dođe Valkira, kobjasni šarm i seksipil i ode kući da zavija sarmu, ili da gleda Žikinu šarenicu.

Koji je taj faktor iks ne znam, nisam pismen da to objasnim ali zato znam da ću zdušno da balavim po podu na ovakve pojave dok sam živ.

Ideju za defku sam dobio gledajući ovu sliku. Nerealno kako je Kristina Hendriks IZDOMINIRALA ovu cavu, čak me mrzelo da guglam i kako se zove, koga zabole kurac za to kad pored Kristine ne postoji, nema je. Stoji tu kao rekvizit da se uhvati što bolji kadar na Hendriksovu.

   

Ladovina

Srpska verzija Nirvane.

- E, Bože, š'a ima?
- Ladovina, šta bi bilo...
- Onda nemaš ništa protiv da ja malo pojebem ove dole, a?
- Džast falou jor džrims, Sotono...
- Kul, aj' viđamo se kasnije...

   

Puši kurac

Jezgrovit način da sagovorniku stavite do znanja da nemate o čemu da pričate sa njim.

- Ja sa Gorilinga. Ja doleteti u svemirski brod. Ja doći u mir. Ja voli Zemlja.
- Puši kurac.

#409
+7987
144
definicija