Prijava
   

"Volim te"

Najveća problematika u američkim filmovima/serijama. Naime, ovu rečenicu je gotovo nemoguće izgovoriti ako x lik tako zaista i ne oseća. Čovek je u stanju da sebi povisi pritisak na 260, dobije padavicu, prolivčinu i gonoreju;stiska se, ispadaju zubi, prostata zabrinjava...ali ne. On neće reći "Volim te" ako to zaista nije tako. Dobiće pedalu u dupe od najbolje pičke, prekinuće vezu sa švedskom groficom, razvešće se od žene (znajući da će mu na sudu ostaviti samo par gaća i siledžijku) ali neće uspeti da kaže TU rečenicu.
Posle pedalisanja, on u sobi plače i urla u jastuk, sluša Green Day..ali on ne bi mogao da slaže.
Interesantno, na trusnom Balkanu problematika ove rečenice nikada nije dovedena u pitanje niti je predstavljala veliku moralnu dilemu.

Orson Hodž: Bri, da li me voliš?
Bri: (kreću suze) Orsone ja...ovaj...ja te...(podrhtava lice, rezultat svih plastičnih operacija kreće da se ljulja) ....ja....(vilica svira kastanjete)...ovaj...ti si mi drag, Orsone.
Orson: Znači tako...(sledi harakiri)

Žika: (pokupio random kuravelu sa štajge, vodi je u mračni kutak na fircanje) Ajmo Monika, skidaj ćega, znaš da si mi ti posebno draga..
Monika: Žile, jel me voliš?
Žika: Volim te, ti si mi sve na svetu, cvetu najslađi, livado moja rano okošena i slanom orošena...a sad napokon zini.

   

Avangardni umetnik

Obuče čistu belu majicu kratkih rukava, postavi ogromno platno na štafelaj, pripremi stotine kantica boje i stotine četkica, belu krpu za brisanje istih i par litara razređivača. Zanesen u predivno zamišljenu sliku provede nekoliko dana intenzivno nanoseći slojeve boje na platno, brišući ruke o čistu belu majicu, perući četkice razređivačem i brišući ih velikom platnenom krpom. Njegova virtuoznost je samodovoljna i jedini razlog za kreativno izražavanje.

Posle nekoliko dana, očisti sve četkice, skine onu majicu koja više nije bela nego je pokrivena slojevima boje koje je nanosio u slučajnom uzorku dok je brisao prste i kapi znoja pomešane sa bojom sa umornog čela trudbenika i shvati da je majica mnogo uspelije umetničko delo nego ono što se nalazi na platnu. Raseče je po šavovima, razapne na ramove i proda kao dve apstraktne slike. Ono belo platno na koje je danima mazao boju oguli i pripremi za sledeće slikanje.

Veliku platnenu krpu o koju je brisao četkice mu mazne komšinica koja mu posprema atelje.

- Mico, odakle ti novi televizor?
- Maznula neku krpu onoj budali umetniku što maže platna na tavanu i prodala na buvljaku nakupcu - ladno kupila TV od te love...

   

Deljati

Miris opiljaka hrastovine natopljenih motornim uljem sa lanca testere i znojem starim koliko sam početak radne nedelje, kvalitetna gumena čizma koja ne pušta rosu da kvasi nogu i ne pušta znoj da natapa šumu, brada od nekoliko dana ili nedelja koja miriše na žir i tragove divljih životinja, karakteristike su onoga koji ne jebe, nego delje, ostavljjući za sobom samo nekoliko vlasi kose i gomilu piljevine da samo iz daleka podsećaju na ženu.

- Lakše malo Rastislave, znaš da sam jedan bubreg već prodala!

   

Dijalog u knjigama

Pouzdan znak da je delo dobro i zanimljivo. Jebeš ti to pisanije gde autor samo mrsi muda o problemima univerzuma, ako nema lika da nazove ''Pomoz' bog'' ili da onako uvijeno zatraži pičke kroz pričicu.
Iskusan čitalac će ovlaš prelistati preporučenu knjigu, odmah primetiti nedostatak crtica koje iniciraju dijalog i štivo zaobići u širokom luku.

- Šta si upisao?
- Ja ništa, giličem gvožđe na strugu u fabrici i čekam da mi pozovu da radim na kruzeru.
- Auuu brate, pa zar nisi našao baš ništa da te interesuje?
- Istraživao sam na dosta katedri, sve neko suvoparno štivo, crtice sam našao samo u matemitici i to kad izraz počinje sa minus. Smorno je to meni, matori...

   

Bacanje na suvo

Masturbacija bez multimedijalnih pomagala tipa filma ili časopisa.

- Brate bacio sam ga jutros na suvo ruka mi otpala namučio sam se skroz.

   

Old skul

Šamaranje mačora na suvo . Ništa pornjave na internetu, telefonu, DVD-iju, pa ni na VHS-u. Čak i korišćenje časopisa kao stimulansa nije dozvoljeno. Dovoljno je sjećanje na gole noge učiteljice u školi, ili na dekolte radnice na trafici. Kad je mogao đed' Mitar prije po' vijeka, možeš i ti! Za tradiciju!

   

Džoni Štulić

Dostojanstven, samopouzdan, ponosan, neuništiv umetnik i najveći filozof svoga vremena. Čovek koji nije stao ni na čiju stranu, koji je bio za Balkan, za dobru muziku i lepe žene. Čovek koga je režim naterao da ostavi ono što najviše voli, ali nisu uspeli da unište njegov rad i da izbrišu njegov fantastićan glas koji će zauvek ostati dobro poznat na njegovom Balkanu.

   

Da izvine ova sovra

Izraz koji najavljuje verbalni ispad posle koga vrlo verovatno više nećete biti gladni.

E što se najedo' oni' čvaraka kod Milutina, pa kad me potera, d' izvine ova sovra, proliv...

   

Ono govno na vrhu pertle

Tako zovemo ono govno na vrhu pertle.

Otpalo mi je ono govno sa vrha pertle, pa mi se sada raspada pertla.

   

Atomski

Kad sam dečak bio, postojali su samo Atomski mrav, strašna atomska bomba kojom zlo pobeđuje dobro i Diter Tomine Atomic™ skije uz pomoć kojih brišućim letom osvaja Četiri skakaone.

Danas ovo sportski komentatori koriste kao pridev kojim se dočarava sposobnost nečega da rastavi slabije od sebe na najsitnije čestice velikom lakoćom, a marketinški mazgovi... rekao sam magovi? Ne, mazgovi... prihvatili su reč i turaju je uz svakakojake flafičaste produkte, jer ako je atomski, onda jebe.

- Igrači Partizana prikazali su zaista atomski fudbal u pobedi nad povratnicima na prvoligašku scenu, Mladosti iz Lučana, čime su na najbolji mogući način zalečili rane posle preranog ispadanja iz evropskih takmičenja od jermenskog Ararata.
--------------------------------------------------
- Ali to nije sve! Uz dva kupljena jastuka dobijate i atomski noćni masažer mišića donje vilice!
--------------------------------------------------
- Tečo, reci ovim tvojim da mi naprave atomsku bombu da sravnim Seul sa zemljom.
- Kim, atomske bombe su zastarele, ali možemo napraviti hidrogensku.
- HOĆU ATOMSKU!
- Ali obična atomska proizvodi svoju eksplozivnu energiju samo putem reakcija nuklearne fisije. Hidrogenske se zasnivaju na nuklearnoj fuziji i mnogo su jače, ja preporučujem...
- Ti preporučuješ?!? Čuj, hidrogenska? Pa neću da posvetljujem pubične dlake njome! Kim Jong, dođi ovamo!
- Kažite, šefe.
- Streljajte ga. ...šta me gledaš?!? STRELJAJ GA ATOMSKIM BACAČEM PLAMENA!

   

Gej oglasi lične prirode

U strejt oglasima lične prirode se uglavnom neodređeno traga za osobom koja ispunjava određene kriterijume za druženje, kombinaciju ili vezu - velike sise i dupe, polni organ dužine 20+, prazan stan, debeo novčanik ili nešto peto.

Gej oglasi se uglavnom odnose na određenu osobu koju je postavljač oglasa negde video, napalio se i sada je traži u nadi da je ta osoba pozadinac, čita pederske sajtove i da će se prepoznati kada vidi oglas. Verovatnoća da se neko pronađe na ovaj način je ravna nuli.

Ter'o si IMT traktor juče sa tanjiračom u Mladenovac, tu kod deda Miloja na okretnicu. Ja sam prošo sas kombajn na crveno, ti si mi trubeo i rekao si mi: pu jebem te u dupe. Ako si tu - javi se, da se jebemo u dupe

   

Sudnica

Hala sporova.

Prvenstveno za pravnu gimnastiku.

   

Molijer

Lik koji je večito moli da mu da pizde. Da odmori malo ruku i umoči svoj tugaljivi nabrekli kvrgavi nježnik u toplu postelju. Al' mu zasad ne ide nikako, te moli, i moli, i moli.

-Pozvani Molijer trenutno nije dostupan. Molimo okrenite broj izabranice njegovog kurca i prizovite je na jednu turu toplih šamara kako bi se opametila i učinila onoj muškoj mukici, takozvanom mukičaru.

Ej... pa daj čovjeku pizde.

   

Celiv

Kratko celivanje, odnosno poljubac. Sleng koji su u SMS porukama popularizovali ikonopisci četrnaestog veka.

menu-messages-text messages-new message:

-Jao menje, prepodobni Isakije, pošalji mi po Carevoj pošti još jedan kubik mermer-kamena, mrkog mermer-kamena. I jedne basamake i nakvu burđiju za oltar. Srce si, celiv :*

   

Mašin bravar

Izabranik srca mlade Ruskinje Marije, od milošte - Maše. Jedini muškarac koji ima dozvolu da svoj privatni i najbitniji ključ umetne u Mašinu bravu, da se tako prelepo i metaforički izrazim. Nije on preterano lep, bistar je koliko i čovečija ribica, ali je Maši draži nego što je njenom ocu bio Staljin.

-Mašinka moja, ta zašto se ne javljaš na svojega Androida? Jal je sajlent, jal me izbegavaš?
-Mili moj bravare, Android mi ispade iz podsuknje jutros u kuruzu, grom ga ubio.

   

Nedeljčine

Nedeljko Bajić Baja i Voja Nedeljković.
Oni su postali od jedinstvenog živog bića, pranedeljčine, tj, deljčine.
Onda se deljčina mitotički podelila i nastale su dve srazmerne jedinke - nedeljčine, što znači da se one neće deliti u bližoj budućnosti.

   

Zatvor

Izraz koji se koristi kada želite nekome učtivo da kažete da danima ne možete da se poserete k'o čovek.

Pomalo je nelogičan izraz ako se posmatra iz ugla osobe koja ima tvrdu stolicu. Osoba koja ima zatvor želi da se olakša, ali govno neće da izađe. To je kao kada dovedete dete u prodavnicu slatkiša, a ne u zatvor. Iz ugla govneta već ima više smisla, dakle, ono želi napolje, a ne može. To je zatvor. ALI ZAŠTO BI POBOGU POSMATRALI IZ UGLA GOVNETA?

   

Sa gospodinom gospodski, sa ciganom ciganski

Sposobnost vladanja situacijom u najrazličitijim okolnostima. Vlasnici ove osobine i sledbenici naslovne izreke lako uspevaju u životu.
Ovaj skil traži obrazovanje šire nego što Filološki može da pruži, a iskustvo ulice samog Kristijana Golubovića. Drskost, samouverenost i licemerje da budu urođeni.

E, to je za mene poliglota...

- Gospodine Dinkiću, hvala na dosadašnjoj saradnji. Izvolite, vrata su Vam tamo i otvaraju se prema napolje...
- Dobro, dobro, picousti, jebo sam te za ovo kad napravim novu koaliciju!
- Marš bre napolje, govedo lopovsko, dok te nisam još strp'o u bajbok za one privatizacije. Štrafta!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
- A bre, Konane, as mi pele, si to šaniro neko odelce iz Italiju, aliii Devla, dik ovaj, fatamorgana.
- Gospodine Iliću, moje ime je Lazar Krstić, novi Ministar finansija, a Vi ste otpušteni. Džatara ćere!
- Izvini, Lazo, ima jedan bangljavi što prosi ispred kafane, isti ti...

   

Nije da ti prebacujem

Početak prebacivanja u vezi nečega što smo uradili ili rekli. Ili zato što nismo.

- Nije da ti prebacujem niti brojim, ali rekao si da nećeš da piješ, a ovo ti je već treće pivo posle pet čaša vina i dva vinjaka.

- Nije da ti prebacujem, samo nisi morala još jedan par čizama da kupuješ usred leta kad ni sada nemamo gde više tvoju obuću da smeštamo, draga.

- Nije da ti prebacujem, ali rekao si mi da neće da boli kad ga natrljaš onom kremom, a ja tri dana nisam mogla da sedim posle toga!

   

Film o filmu

Iritantniji od trejlera. Najnepotrebnija stvar na svetu. Prilika da vidite ključne scene u filmu, zaplet, rasplet, specijalne efekte, najsmešnije delove...po nekoliko puta. Posle ovoga gledanje filma je suvišno. I sve to uz neizostavno dupeuvlačenje. Svi hvale sve. Stari glumci mlade nade, mladi glumci hvale iskustvo starijih, svi glumci hvale scenaristu, scenarista hvali 'momke' iz ekipe za specijalne efekte, momci hvale svoje kompjutere...a reditelj hvali sve njih.I svi zovu jedno drugo po imenu. Svi su oni jedna velika porodica, a prezimenima nije mesto u porodici. I što je ključno super su se zabavili za vreme snimanja. Koliko god film bio dobar...film o filmu će ubiti i najmanju želju da ga pogledate.

Matora filmska zvezda: Mislim da će Džesika biti velika zvezda. Pazite, glumio sam sa najvećim imenima ali niko nije tako inovativan.Nežna je, a opet čvrsta. Duhovita je! A reditelj....Ron! Ron i ja se znamo 50 godina ali sada prvi put radimo zajedno. Kakvo iskustvo, kako je samo strog i pravičan, kako koristi kameru.
Džesika: Puno sam naučila!!!
Kaskader: Ja sam stvarno imao malo posla. Džek je insistirao da sve sam radi. Pokušao sam da ga odvratim ali on je jednostavno bio uporan
Džek: Moja nagnječena rebra to i dokazuju. ahahahh!
Kaskader: ahahhahah!
Džek: Ja sam pristalica telesne glume. Mora se biti telesan. U scenama sa Markom smo bili jako telesni i mislim da se to primećuje.
Reditelj: Kada sam prvi put pročitao Herijev scenario, znao sam! Ja moram da radim ovaj film! Još kad imate ovakvu postavu...zadovoljstvo je raditi! I moram naglasiti da je Džek bio jako telesan.

?
+303
8
definicija