Prijava
   

Red

Prirodna pojava u univerzumu. Spontani oblik koji možemo videti svuda u prirodi. Red može sadržati dva člana i naviše. Ljudski red je nešto drugačiji od prirodnog. On je kao život. Nekad kratak, nekad dug. Čine ga najrazličitiji ljudi. Nikada ne znaš kada ćeš doći do kraja. Ono što ga odvaja od onog u prirodi jesu pojedinačni interesi svakog člana reda. Pošto se ti interesi direktno kose međusobno, (Ovaj.. hoću da budem ispred tebe - Pobogu, pa to je tačno ono što i ja hoću..), u redu su česte malverzacije. Opet kao i u životu. Poprilično često se dešavaju nepravilnosti koje pojednicima daju prednost. Postoje konvencije i nepisana pravila reda:

- Ne možete proći pored nekog i zauzeti njegovu poziciju.
- Kada je red dugačak i sadrži mnogo članova pozicije mogu sadržati dva ili više članova (kada po širini npr. tri člana zauzimaju jedno mesto) mada, iako je ovako red slab da se odbrani od nepravilnosti ovakva forma je vrlo popularna na sportskim priredbama, koncertima...
- Iz reda možete izaći, a vaše mesto može sačuvati osoba koju poznajete ili ste je jednostavno zamolili. Interesantno je što će se ta osoba pomerati u redu ka napred, a samim tim će pomerati i vašu poziciju. Ovo mistično svojstvo niko neće dovesti u pitanje.
- Najčešća nepravilnost je kada se član priključi drugom članu u redu samo na osnovu poznanstva sa istim. To se ponekada i sankcioniše ako se u redu nađu smeli članovi dok masa tada urla i skače u svojim umovima, naravno.