Prijava
   

Remezirati

Za razliku od rezimiranja koje za cilj ima sažetost u izlaganju, remeziranje remeziranje podrazumeva, ne, bolje je reći zahteva da se opširno i sa velikom strašću daje sud o nekome ili nečemu. Pritom uvek fino argumentovano, razume se.

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Predlog za film?

-Remezirator: Pazi sad i slušaj, ja sam poslednjih par dana u nekom rewatch fazonu.
Sad završih sa trećim gledanjem Rear Windowa.
Svakim novim gledanjem je sve bolji i bolji. Grace Kelly je jedno predivno stvorenje, mada ostaje utisak onog "ja to ne bih znao da jebem". Ili što bi James Stewart rekao u filmu na malo lepši način:
"She's too perfect, she's too talented, she's too beautiful, she's too sophisticated, she's too everything but what I want".
8/10.

Jutros prvi put odgledao The Panic in Needle Park. Jako dobar, lep film, vidi se ogroman uticaj francuskog novog talasa. Al Paćino odličan, Kitty Winn divna. Treba pogledati, neulepšana priča o narkićima, dilerima, drogiranju i tim sjebanim životima. 8.4/10

I poslednje vreme sam u gasu rewatcha Leoneovih vesterna, tako da je juče pao For a Few Dollars More. Kida, Klint i Klif dva najbadass lika ikada. Meni i možda omiljeni deo trilogije.
Ovaj deo je nešto najjače ikada:
"I generally smoke just after I eat. Why don't you come back in about ten minutes?"
I ovaj film je svakim novim gledanjem sve bolji i bolji.
Komotno 10/10.

Naleteh prekjuče na The Doors na TVu, i reših da ga ponovo odgledam (doduše, naleteo sam na pola filma), fino je odrađen. Val Kilmer razbio ulogu. Ipak, makar drugi deo filma je mogao možda i za nijansu bolje da prikaže kako život Morisona, tako i celu priču oko The Doors-a.
7.5/10

Nakon toga pali The Treasure of the Sierra Madre, On the Waterfront i A Fistful of Dollars.
Blago Sijera Madre i Za šaku dolara ponovna gledanja, Na dokovima Njujorka prvi put.
U The Treasure of the Sierra Madre Bogart ojebao, priča odlična, sve odlično, sa malom zamerkom na tempo, nije mi toliko dobro legla Hjustonova režija. Sve u svemu, film je odličan i vredi ga pogledati. 8.5/10
Što se slične tematike tiče, pohlepe i sličnih sranja, meni je recimo bolji There Will Be Blood sa DDLom u glavnoj ulozi.

On the Waterfront je nešto nestvarno. Marlon Brando je razvalio ulogu, i definitivno već tu pokazao kakva je jebena glumčina. Film je bio nominovan za 12 Oskara, osvojio je osam, uključujući i one za najbolji film, najbolju kinematografiju, scenario, glavnu mušku, sporednu žensku, režiju, montažu. Dakle sve najbitnije Oskare. Imao je tri nominacije za najbolju sporednu mušku ulogu (Lee J. Cobb, Karl Malden, Rod Steiger) i za muziku. Jedan od filmova čiji je kvalitet akademija odmah prepoznala.
Pored borbe za prava, pravdanje svojih postupaka, mafijaškog momenta, tu je i predobra hemija između Branda i Eva-e Saint.
Ovo je nešto na šta će autor Armin drkati pišu ako odgleda i ukoliko nije odgledao do sada. E da, i jedan od klasika koje sam sada prvi put gledao.
10/10

A Fistful of Dollars, opet Leone sa svojim vesternima, još jedan od delova trilogije. Fantastičan film, pravi onaj vestern sa dušom. Zabavan, kvalitetan, opet genijalni Klint. Od mene 9/10.

Pre neki dan je pao i rewatch Singin' in the Rain i definitivno mi i dalje film ne leži. Ok je, daleko od toga da je loš, ali jednostavno ne mogu da vidim zbog čega ima status koji ima. Previše sladunjav za moj ukus. Priča jeste kreativna, ali šta ga znam. Što se mene tiče, 7.2/10.

E da i pao je Spartacus isto. Kakva je glumčina Kirk Douglas. Treba spomenuti i Laurence Oliviera, Jean Simmons, Charlesa Laughtona i Petera Ustinova. Fantastična gluma i pravi onaj epic sa dušom. Definitivno klasa od filma. 10/10 od mene.

Odgledah i Johnny Got His Gun pre par dana i sve što mogu da kažem je da film jebe, koliko slojevita priča, koliko različitih pitanaj postavlja i šta sve preispituje, neverovatno. E sada, film ima svojih mana, ali ne bih o njima, jer u svakom slučaju, film jebe.
10/10 i njemu.

Toliko od mene. lololo

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Ček ima tu negde jurnjava kolima brate, ćale i striko mi traže to?

-Remezirator: Onda Drajv gledaj. A najjače je što baš juče odgledah Drajv jebo vas on. Jako pristojan.

-Nasumični laik i nepoznavač materije: Fala ljubi brat odo po pivo u dragstor pa gledam.

-Remezirator: Ček ček stani treba mi pola minuta za ovaj post pa onda idi, evo neka moja zapažanja i predlozi za pivo kojim ćeš upotpuniti dati film i doživeti ga kako je režiser zamislio:

Dogma Hoptopod IPA
Dogma Svetionik Pale Ale
Zebrew Tropical IPA
Zebrew Ice Cream Stout
Crow Dr. Jekyll Brown Porter
Crow Gecko Pale Ale.

Kabinetova neka piva kapiram da si probao, ako nisi, dobra im je Supernova, nije loša Citra Single Hop ipa, mada ništa specijalno. Sada će izbaciti neko čudo samo za strano tržište, još nije etiketirano, prati pa probaj, jako fino pivo.

Kaš Ryzen IPA ti je isto solidno pivo.

Ovo ostalo kako šta, ima jako dobrih, ali prioritet neka bude na onim gore. Uz njih prodireš u suštinu Drajva definitivno. I fotografija deluje lepše i sve, da ne pominjem kompoziciju scena. Ryan Gosling nikada lepše nije izgledao, predivnost jednostavno. I da, obavezno gledaj noću i ugasi svetlo.

Komentari

+ na poznanstvo, lijepo je poznavati nekoga kao ti.

Dobra bogami, fali malo ljutog spojlovanja +

Ovo ce svaka prava legenda sajta lajkovati, a PajkoNP, Pjer88, Dzimi i Frenky su i zvezdu udarili vidim

Auuu neznam koliko se 0volika pisarija isplati za ovoliko plusica,ja sam odusto pomalo navratim da vidim sta ima i kidam ulevo navraticu opet za mesec dana auviedesen.

Ljubi brat, jedan mali omaz legendi sajta

Eh, imam i ja jednu sa Remetom i nikako da mi je odaberu...

Al nemoj da je obrises gospodja kosmopolita pls
http://vukajlija.com/remeplov/726101

Haha za odabrane !

ova definicija je napisana sa velikom dozim poštovanja

PajkoNP stavio zvezdicu jbt

PajkoNP - onaj čije ime se ne pominje.