Prijava
   

revidirati stav

Kad imate mišljenje koje se ne slaže sa većinskim a nemate sreću da živite u demokratskom društvu onda dobijete po pičci i pravac, recimo
goli otok, na revidiranje stava. No ako ste dovoljno mentalno čvrsti, bez obzira na sav bol u predelu zadnjice, stav revidirate samo javno a u sebi i dalje volite Staljina i ostale Ruse. Subverzivna delatnost obavezna!

-Drugovi nas nisu mučili.
-Šta su vam onda radili na tom Golom Otoku?
-Drugovi su nam pružili priliku da shvatimo koliko smo pogrešili!

Komentari

Ako se neko seća ovog dijaloga malo tačnije neka ostavi koment pa da promenim, hvala.

"...Samo su mi pomogli da shvatim moju zabludu." :-)

Jugoslovenski kadrovi su bili sokirani iznenadnom transformacijom Staljina - od idola do smrtnog neprijatelja. Vladimir, mladi partijski radnik, shvatio je da ne moze verovati ni Staljinovim optuzbama, ni Titovoj odbrani.(Odgovor CK KPJ).Zelio je da sazna istinu. Bio je uhapsen i proveo je godinu dana pod istragom menjajuci svoje izjave, i zatim godinu dana na Golom Otoku menjajuci svoje misljenje. Tamo je saznao sve sto gradjanin Jugoslavije treba da zna o istini.

Pod Titovim pazljivim nadzorom preko 30 000 bivsih clanova jugoslovenske komunisticke partije proslo je kroz taj logor izmedju 1949. i 1956. godine, boraveci tamo izmedju jedne i sedam godina. Oko 10% ih je umrlo na tom ostrvu, vecina od ruke svojih sopstvenih drugova. Tokom Titovog zivota ostrvo je bilo velika tajna.

evo jedna dobra definicija