Prijava
   

'Rmpalija

Za pojačeg čovjeka - u smislu požrtvovanosti, promišljenosti, hrabrosti i svih ostalih istinskih vrlina - u gradskom se okruženju kaže da je ljudina. Ovakav čovjek se lako prilagođava uslovima gradskog, urbanog okruženja.

Za čovjeka iz provincije, koji ne želi da se nauči kuturi življenja u gradskom okruženju, kaže se da je seljačina.

Za čovjeka iz provincije od 150kg težine, okruglo dvije konjske snage i koji pri samom pokušaju nametanja bilo kojeg drugog razmišljanja ruši zgrade - kaže se da je 'rmpalija.

Komentari

Za covjeka iz grada koji zeli da glumi ludilo i "urbanu" facu ne kazemo da je ljudina vec da je,opet po gradskom zargonu "utripovan, umisljen, nafoliran, nafuran....." a da , mi iz "provincije" kazemo da je SELJACINA jer smo mi sa sela i ponosimo se sto smo odatle.O'ladite malko sa tim urbanizovanjem ljudi jer kada se nesto urbanizuje to znaci da , izmedju ostalog, nema vise septicku jamu nego kanalizaciju.Imajuci u vidu kako kenjaju ti gradski likovi, definitivno su urbani jer takva kolicina sranja ne bi stala u jedan senkrup! A o kulturi zivljenja mozes da vidis u nekim selima gde nema ni jednog papirica u odnosu na Beogradjane koje mrzi da iznose djubre nego se prave "urbani" pa igraju kosarku sa dvanaestog sprata u kontejner.E sad, sto pogadjaju k'o Savanovic zadnji sut proiv Francuza to je vec druga stvar! -

...ma nema to veze sa ljudima sa sela... nemaš se razloga osjećati prozvanim. Kad dođeš kod nekoga kući, ponašaš se u skladu sa opštom kulturom - a onda i prema pravilima domaćina. Kako bi ti nazvao čovjeka koji nema nikakvu namjeru da se ponaša u skladu sa gore pomenutim? 'Rmpalija ostaje... Zgrade ruši!

Posle tvog korektnog odgovora na moj komentar bilo mi je drago sto sam definiciju ipak ostavio neocenjenu.Sada sam stavio plus iako mi sama defka nije bas bas ali zbog tvoje korektnosti.Ja stvarno mislim da se odmerenost u nastupu prema drugima uvek isplati.Pa makar i ovako simbolicno davanjem plusa na Vukajliji.Pozdrav i tebi i svim kulturnim (ne urbanim) ljudima!

... u svakom ti slučaju hvala. Red je red.