Prijava
   

Ruska mladenka

Dokaz da ljubav ipak možeš kupiti.

Komentari

Eto, opet pišaš po nama. nije to lepo, kažem ti. Ima toliko tema za def...

analnog na vukajlija hr dosta je bilo

Au jebote, izgledala je kao metafora. Mislio sam doslovce na rusku mladenku (ženu) koju naručiš iz Rusije. Nikakve veze s rusko-ukrajinskom situacijom.

a sto nisi napisao ukrajinka ili moldavka, rumunika. Gde jos ima da se naruci zena iz rusije jeli

Nuse se jednako, ako ne i bolje, kotiraju.
Albanske mlade.
+

Albanske, da. Ruske nisu dovoljno patrijarhalne.

Albanci su većinom islamske vjeroispovijesti (80 posto) pa mi nije jasno kako to funkcionira?

Što znači da Ruskinje nisu dovoljno patrijarhalne? Da ne znaju gdje im je mjesto, da nisu podložne?

kako to funkcionira

Funkcioniše i to ako daš ocu dovoljno. A i u Albaniji nije baš tako jak uticaj islama kao recimo u BiH, dugo im je to bilo zabranjeno. Plus ima tamo i katolika i pravoslavaca Albanaca.

Što se Ruskinja tiče, nisam čuo da se kupuju ovde. A i uglavnom su obrazovane i emancipovane, što našim đuvegijama ne prija.

cuj analnog, kao da je patrijarhalno vaspitanje nesto pogresno. Zena privrzena porodici i kuci je plemenita osobina i ne znaci apriori da je muskarac stoka po ustaljenom stereotipu, moji eVrOpLjani

Ovo za ruskinje je provokacija analnog -potpisujem

Ima reportaza na tu temu, tarifa postoji al ima i neka vrsta procene i dolaze u vizitu da se vidi sa kim se ima posla a ne fazon samo daj pare. Novac u ovom kontekstu pokazuje da si koliko toliko sposoban da se zenis, da imas imanje, da si radan itd...

Zaboravio sam odgovoriti, Cara. Naravno da je patrijarhalno vaspitanje pogrešno, isto kao što je pogrešan matrijarhat u pojedinim zemljama. Bez vlastitih novaca, nema osobne slobode.

Eeee moj analni, osobna sloboda vs znacaj za zajednicu vodi bas tu gde ti lokalna srb i cro zajendica upravo fura (ovi predjasnji neslobodni izgradili i jedno i drugo da bi ti to danas zakljucio)

Izgine sila njih za kojekave ideale onda ovi novu dodju i kazu kako nije trebalo tako sve je to besmisleno. Bukv da si se ti pitao ne bi ni bio rodjen moj analni

Pa nije valjda značaj za zajednicu da je žena neslobodna (osobna sloboda vs značaj za zajednicu)? Cijenim što su sve izgradili i napravili, ali mora se priznati da je danas puno teže. Prije su se dobivali stanovi, a danas je sve više slučaj da ne možeš ni dignuti kredit za stan.

Što se tiče radne etike, starijima se nema što prigovoriti. Isto tako, ako nisu radili, nisu znali što će sa sobom. Hobi je bio apstraktna kategorija. To se najbolje vide kad odu u penziju.

Ta nesloboda je dosta diskutabilna vs danasnja sloboda.
Sta to sad moderna random zena ima bitno drugacije. Eventualno pravo glasa i odlazak na posao. Bas se usrecilo drustvo sa tim. Nije ni cudo sto muzevi peglaju i seckaju luk dok deca bleje po vrticima.

U rijetko kojim zemljama, čak i u 50-im godinama (zlatnim dobom), osim u SAD-u, nije se moglo živjeti s jednom plaćom. Problem je što se danas od žene očekuje isto što se očekivalo i prije plus da radi kao muškarac, dok je većini muškaraca (čast onima koji peglaju i sjeckaju luk) ostalo samo da rade i čekaju na gotovo ručak te se zavale u fotelju dok gledaju novine i pogledaju sport.

Neoliberalizam (1979.) je sve sjebao.

Cara, u svemu što si napisao mogu reći da si djelomično u pravu, kao i ja. Sve ima pluseve i minuseve, ali je najveći problem sloboda. Nekima odgovara kuća, neke se žele ostvariti i imaju isto intelekta kao i mi. Bez mogućnosti odabira, sve pada u vodu. Deklaracija o pravima čovjeka i građanina se ne može ostvariti onda ni na papiru.

nije se moglo živjeti s jednom plaćom

a nekad se moglo ziveti pajsad bez ikakve plaće. Jebo plaću, čim se orijentišeš na to okrenuo si se kmetovskom sistemu vrednosti. Može se živeti od jedne plate bez problema što i jeste dokaz kod ljudi gde silom prilika posao ima samo jedan od roditelja. Ne preckrnu radi toga, ali komfor je veci kada se ima dve plate mozes misliti

Problem je što se danas od žene očekuje isto što se očekivalo i prije plus da radi kao muškarac, dok je većini muškaraca (čast onima koji peglaju i sjeckaju luk) ostalo samo da rade i čekaju na gotovo ručak te se zavale u fotelju dok gledaju novine i pogledaju sport.

ma jok, hoces da zivis u nekom stanu nezavisno slobodno i onda naravno da moras da platis cenu toga i porvedes zivotni vek kao kmet u imagniarnom sistemu vrednosti zvanoj sloboda i deokratija. Jake slobode.

Demokracija je imaginativna. To su još u Antici zamijetili. Sloboda nije imaginativna. Više nismo kmetovski ustrojeni, ali nismo ni daleko evoluirali od toga. Danas smo ekonomski robovi ili ljudski resursi. Imamo mogućnost samorazvoja koja je dopuštena u ovom usranom sustavom barem dok ne iznosimo u javnosti. Ja sam svjestan da sam rođen kao rob i da ću umrijeti kao rob, ali se nadam zbog budućih generacija da bi mogli razviti veći stupanj slobode. Danas ti feudalac ne spava sa ženom prvu noć, eventualno se mjesto izreda prije tebe :)

eeee moj analni, na feudalizam se nisu zalili feudalisti vec iskljucivo kmetovi. Tako je i dan danas :)