Prijava
   

Ruske skazke

Iliti ruske bajke, nešto najdivnije što su nam kao deci puštali, bilo filmovane ili animirane.
To se danas više ne pravi. Pre svega se ističu Bajka o caru Saltanu, Konjić Grbonjić, Oganj, voda i limene trube, onda i Zoluška i Snjeguročka.

Najlepši deo je ubedljivo početak, kada baka raskrili drvene šarene prozore na trošnoj kolibici i sa osmehom i mekim melodičnim zapevajućim glasom kaže: Zdravstvujte! I onda priča o čemu se radi u bajci. Ma milina!

Komentari

Konjic Grbonjic,bre!Vrati me u detinjstvo+++++

Ja znam za pricu o baba Jagi al to nije ruska... Imao sam citavu knjizurinu sa bajkama, secam se ove sa carem Saltanom.

Ne knjiga,na TVu bilo davno,Bajka o ribaru i ribici mnogo dobra.

E jeste, samo što je bila animirana. A ima i jedna filmovana češka bajka koju su puštali često za zimski raspust na RTS-u, Sol nad Zlato-So vrednija od zlata, ne znam da li se i nje neko seća. Neka devojka Marica, kraljeva ćerka, silazi u podzemlje da oslobodi svoju ljubav Sonog Princa, tj, princa od soli.
Isto je predivna, imam taj film, samo nemam prevod pa ništa ne razumem. Da je ruski, engleski ili španski pa nekako, ali češki... Mada, to nam je srodan jezik pa se trudim.

najvise sam volela ruske bajke ,nigde ne mogu da nadjem niti znam ikoga ko ima bilo kakvu verziju istih,jel zna mozda neko od vas gde mogu da ih nabavim i da li je to uopste moguce,patim za njima i sad bi ih gledala sa podjednakim zarom kao i kad sam bila dete!

@ ketty - Rapidshare ili Torrent. Izguglaj malo...