Prijava
   

Rusko - gruzijski "rat"

Tragikomčni rat vođen u leto gospodnje 2008. u kome se pitanje pobednika nije ni postavilo.
Inače za razliku od svojih američkih kolega koji za svoje ratove daju nekakve smešne izgovore, te spašavaju nekoga ili nešto, te borba protiv terorizma trte, mrte, Rusi jos od doba Sovjetskog Saveza na spoljne probleme odgovaraju tenkovima po jednostavnom sistemu: "Mi smo najjači na ovom delu sveta, duvajte nam kare".
I u ovom kao i u mnogim drugim sukobima koje vode Kina, USA, Rusija, Izrael se vidi da UN praktično niko ne jebe. Ceo svet je gledao kako razbucavaju onu tužnu drzavu, i niko nije ni pisnuo, kao i kad su dušmani rušili nas '99.

Što je najtragičnije ogroman broj građana Srbije se naložio kao da gleda u najmanju ruku fudbalsku utakmicu Srbija - Hrvatska gde mi vodimo sa 4:0.
Cela Srbija se naložila na to što Ruje gaze tamo neku mizernu državu i zdušno navijala da ih Rusi sravnaju sa zemljom.
A da ste ih pitali: "Zašto?", rekli bi "Da se pokaže Amerima ko je najjači"

Komentari

Ne,nisu oni nikoga gazili,samo su pomerili malo granice.
Moj savet ti je da se maneš tih političkih tema.

bože sačuvaj, nisu...

A kada su nas gazili isto tako su svi gledali kao utakmicu d

Nisu oni najjači na ovom delu sveta,već na celom svetu...

@Gaga
to je ta prica, verovatno se pola sveta nalozilo kada je nas NATO rokao, a kada su Rusi rokali slabije, onda smo se nalozili ko da razbijamo hrvate u fudbalu, mozda i vise.

Ma,jok,nisu ih gazili,samo malo.
Demonstracija sile na delu.Ruski specijalitet tenkovske brigade,taktičko pokazna vežba Ruske armije.
Gruzijci su bili kolateralna šteta u šiljenju kite između Rusa i Amera,jadan je onaj narod i država na čijem se tlu oni sudare.Kuba,Vijetnam,Koreje,sad Gruzija,pitanje je samo ko je sledeći.

Upravo to Gaga ali seti se kako je nama bilo,ma kakvi rusi najjaci.Indija je opasna

ma jasno je to potpuno, nije mi bas jasno sto se narod toliko uziveo u to. kao nekoliko meseci ranije kada je cela Srbija navijala za Ruse u mecu 1/2 EP u fudbalu, tako i ovde su svi navijali da se Gruzija sravna sa zemljomm

Ma nisu svi,mnogi dele nase misljenje.Neka mi neko navede kada su nama Rusi pomogli kroz istoriju?

dobro, ali nisu nam ni odmogli.
Nisu nas napali, branili su nam manje vise interese, najvise od svih velikih sila uvek.
U odnosu na Nemce,Amere,Francuze,Engleze oni su nam najmanje nastetili, a i pravoslavci su

Mi smo se branili,kako smo znali i umeli od govana koja su nas bombardovala (neću da ulazim u opravdanaost rata,nijedan rat nema opravdanje),a jadni Gruzijci su su zasrali kad su videli da su ih oni koji su ih naložili (čitaj SAD) ostavili na cedilu,pa je jadan Sakašvili žvakao kravatu u onom čuvenom tv snimku.Jadna im majka ko i nama.

Oni samo sebe brane na udaljenom polozaju,znaju da ako neko drugi ovde bude pod vlascu to je njima blizi.Nemam ja ruzno misljenje o njima ali nezelim ni da ih velicam jer imam prijatelja koji zive i rade tamo i iz prve ruke znam kako oni nas dozivljavaju,bukvalno kao mi cigane ovde