Prijava
   

Sablon sezone Zvezde/Partizana

1. Tri kljucna igraca se odmah prodaju, a dva se zadrzavaju "da bi im porasla cena". Dovode se tri bivsa igraca sa prosekom starosti 35 godina i dva igraca iz trece cileanske lige.
2. Evropske ambicije se pretvaraju u euforiju nakon visoke pobede nad nekom poluamaterskom ekipom.
3. Ispadanje iz evrokupova nakon bar tri gola primljena u gostima od prve ozbiljne ekipe na koju se naleti. Protivnik se uglavnom nakon poraza naziva evropskim velikanom, iako je u pitanju ekipa C klase u evropskim okvirima.
4. Prodaja dva igraca koji su cuvani "da bi im porasla cena" za duplo manje pare od onih koja su ocekivana na pocetku sezone.
5. Fokus se prebacuje na domaca takmicenja.
6. Navijaci se udruzuju radi ostvarivanja nekog plemenitog cilja - petnaeste smene uprave u poslednjih sesnaest godina ili uzdizanja nekog od krimilaca sa tribine na nivo stradalnika ili sveca.
7. Kraj domace sezone. U slucaju da je titula osvojena, to je zato sto voljeni klub ima najbolje igrace i igru. U slucaju da titula nije osvojena, to je zbog kriminalaca iz Fudbalskog saveza.
8. Prezentuje se ambiciozni plan za sledecu sezonu, koji neretko obuhvata izgradu novog stadiona i kupovinu privatnog aviona za svakog od igraca.
9. Uobicajena medjusezonska smena trenera - sto da Real menja trenera svake sezone a nama stalno da budu jedni te isti?
10. Ispostavlja se da je plan iz tacke 8. zapravo pogresno prenesen od strane medija, da je "novi stadion" zapravo "novi WC" a "avion" zapravo "trotinet"

I onda u krug...

Napomene:

Tacka 2. u poslednjih par godina ne postoji u slucaju Crvene Zvezde, koja vise nije u stanju da ostvari visoke pobede nad poluamaterskim ekipama.
Kod tacke 3. u slucaju Partizana umesto "bar tri gola primljena u gostima" je preciznije reci "bar pet primljenih golova, kod kuce ili u gostima"

Komentari

tužno ali istinito...+

Meni više nije čak ni tužno.

ok, lepa definicija ali mi kazi od kog tima je partizan zadnji put primio 5 golova?

Petah Tikva. Ok, nije bilo toliko skoro, ali sam prosto morao da potkacim i Valjak zbog svih petica u prvoj polovini decenije :)

Inace, Grobar sam.

Ne zaboravi Dinamo Zagreb (Bruka za Srbiju) inace +

Covek je bio za poslednji put. Kroacija(kako se tada zvao Dinamo) je bila 1997 ili 1998, i to je bila prva petarda.

@Advokat

Najbolji komentar.

Svaka cast, da sam je ja pisao ne bih bolje ;) +++

Odlicno. Ako si im rek'o :))+++

Јбг... фудбал је бизнис, а зна се ко се код нас назива бизнисменима.

+ prijatelju :) realnost boli, al sta ces kad si lepo napisao ;)

Pluščina!
Zbog svega napisanog sam od zagriženog navijača Crvene Zvezde spao na to da me savršeno zaboli kurac šta se dešava sa tim klubom.
Totalni deža vu svake jebene fudbalske godine u Srbiji.

a mnogo bi bilo 2 definicije dana za redom... :D

Nema sanse, ovo je previse "muska" definicija za tako nesto :)

Pozivam sve clanove sajta da mi lupe minus, zasluzio sam.

ALE ALE PARTIZAN ALE :)

Pluščina!
Zbog svega napisanog sam od zagriženog navijača Crvene Zvezde spao na to da me savršeno zaboli kurac šta se dešava sa tim klubom.
Totalni deža vu svake jebene fudbalske godine u Srbiji.

где да ударим штамбиљ?

Eo ti plus, iako si grobar, zato što je potpuno tačno sve što si napisao. Zvezda je spala na to da se muči protiv Metalca, Partizan se vraća iz LŠ-a bez ijednog boda, užas. Realno, fudbal nam je propao načisto.