Prijava
   

Šahovska završnica

Životni fenomen koji označava smirenost u najvažnijim ili najtežim trenucima u životu. Jedna od najbitnijih stvari i osobina u životu svakog živog bića. Predstavlja svesnost težine tereta koju nosi određena situacija. Može poslužiti i kao vid motivacije u sportu kada na scenu stupi nečija paranoja ili šizofrenija povodom vrlo neizvesne i napete završnice. Životni ispit.

Da li položiti kao pravi muškarac i biti ponosan na sebe ili odustati i pasti pred ciljem? Pitanje je jedno. Odgovora bezbroj. Muti ti se u glavi, sve i svašta ti prolazi pred očima, ali što si bliži kraju i razrešenju napetosti, nervoze i neizvesnosti, sve ti je lakše, ulaziš u šahovsku završnicu, laknulo ti je...

Očekuješ da se nešto važno dogodi, stojiš mirno i izigravaš kulijanu... Mojega kulijana, sve u tebi mrda i želi da iskoči iz sopstvene kože. Grickaš nokte, poskakuješ gore-dole, vruće ti je od nervoze... Bliži se kraj napetosti, važan trenutak je došao, ostaješ pozitivan i smiren, ulaziš u šahovsku završnicu, ponosan si na sebe. Dolazi kraj napetoj situaciji i nastupa olakšanje.

Komentari