Prijava
   

Sapun

Do sada je definisan hotelski sapunčić, tečni sapun, i bebi sapun, ali nikada samo sapun.

Predmet koji služi održavanju higijene i čistoće, zavisno od toga čemu je namenjen. Naše bake su ga pravile (moja ga još uvek tako pravi) kuvajući životinjske otpadke prilikom klanja, a u kotao su se često gurale i masne koske. Ništa od toga nije sprečavalo sapun da opstane kao najstariji proizvod u kozmetičkoj industriji.

Takodje, za ovaj, na prvu ruku prost i svakodnevno uobičajen predmet, se ispostavilo da ima neverovatnu moć na muskarace. Prvo su to saznale zene koje su još u ranim zajednicama civilizacije pred bilo kakav kontakt ili odnos sa muškarcem prvo odlazile u kupališta. Međutim, razvojem slobodnih shvatanja, muškarci zainteresovani za istopolne jedinke svoje vrste su počeli upotrebljivati sapun u svoju korist, idući okolo i bacajući sapune, ubeđivajući ljude da je taj sapun upravo njihov, i da treba da se sagnu i pokupe ga. Odatle i potiče strah muskaraca od sapuna.

Pojava tečnih sapuna, kupki, šampona i svega što ne može da isklizne iz ruku je koliko-toliko spasila muški svet, ali i sačuvala higijenu medju onima koji su od konstantnog podizanja ispalog sapuna odustali od korištenja istog, ili čak od korištenja kupaonica uopšte.

Komentari

scene iz zatvora... +