Prijava
   

Sarkazam na račun kokoške

Sa visina ljudskog bića veoma je lako biti sarkastičan u odnosu na tu malu mašinicu za pretvaranje žitarica u ukusna jaja, koja na kraju i sama završi kao ukusna poslastica. Em imaju malo mozga, em nemaju sise. Osakatila ih evolucija. Ali, valjda poučen nekim sopstvenim iskustvima čovek je kokoške nagradio jednim celim televizijskim kanalom, a sve u cilju “mira među kokoškama” i većeg broja krupnijih jaja.

Da ne bi trčkarale okolo i uzaludno trošile dragocene kalorije koje mogu biti “pretočene” u, takođe dragocena, jaja ili meso, danas kokoške žive i uživaju u single kavezima dimenzija 40x40x40 cm. I to je ceo njihov svet. Ali kako su skoro nepokretne i veoma blizu jedna drugoj često dolazi do “deformacija” u ponašanju koje se ogleda, gle bezobrazluka, što u nošenju sitnijih jaja što u neprijateljskom kljucanju i ozboljnom povređivanju suseda. Rešenje: svaki kavez je dobio mini LCD ekran sa dvadesetčetvoročasovnim programom za kokoške. Ne, ne puštaju im španske serije, nego predivne prizore procvetalih livada i to sa realnim tonskim efektima, doduše mirisni doživljaji izostaju za sada. Istog momenta su kokoške uzvratile željenom reakcijom. Nema više napadanja suseda i jaja su znatno krupnija.

Kladim se da je “izumitelj” ovog sistema dobio ideju gledajući nekog svog komšiju, prijatelja ili prijateljicu kako sede, piju pivo, grickaju kokice i gledaju televiziju. A možda je ideja došla baš na osnovu ličnog iskustva “izumitelja”. Ko zna?

Svejedno, “hleba i igara” - to je rešenje. Mudrost Cezarova je univerzalna.

Komentari

Ima ovde negde poster sa kravama kojima piči neka livada na TVu! Jbga!

Kako se zove disciplina pisanja u kojoj je ovaj covek svetski prvak, ako ne svetski onda barem srpski. Ja ne znam. Pitam iskreno sve ljude na sajtu. Ko zna da mi odgovori.

Skribomanija (ali ta rijec ima negativnu konotaciju, a ovo je odlicna definicija).

Kokoši, krave i svinje su najpotcijenjenije domaće životinje, a ponajviše su doprinijele razvoju čovječanstva.

Koga zanima, neka pogleda film "Eartlings"

@Virtual

ovo se zove mudrost na najkraci moguci nacin, eto to je to

Počela sam da prepoznajem tvoje definicije čim počnem da ih čitam.

Била би боља да си изоставио последња 2 пасуса. Нема потребе објашњавати.