Prijava
   

Šarl de Gol

Visoki, strakljasti gospodin, k'o od drveta klesan, koji i dan danas vazi za primjer svim politicarima.
Inspirisao je Golizam, politiku nezavisnosti i uticajnosti na medjunarodnoj sceni.

Po licnom misljenju autora Mene, ispao je malkice pickastiji od generalcine koju svi tvrde da je bio kad se sklonio u Englesku za vrijeme drugog svijetskog rata, kad je bilo stani pa'ni... ali nije kao da je Francuska bila u ratu, pa mu se toliko i ne zamjera.
Ali zato, kao predsjednik, alal mu vera : jedini koji je zahtjevao da mu se salje racun struje na njegovo licno ime dok je boravio u Jelizejskoj palati. Sitnica vreijedna spomena.
Cak je dostojanstveno priznao otcjepljenje bivsih kolonija, na nacin pjevca, francuskog simbola: podignute glave, nogicama u djubru.

Sarkozijeva antiteza : Francuz, visok, stalozen, posten, skroman, nije volio jahte, rolex satove, manekenke i reklamu.

Komentari

Bravo! Hvala! Još samo nedostaje detalj o Titu i D.M.

Misliš na priču da je De Gol zamerio Titu (nikada se nisu sreli) jer je streljao zarobljenog protivnika (D.M), što je suprotno vojničkoj časti. Pored toga, Tito je od kaplara odmah postao maršal, a De Gol je vojničku karijeru gradio stepenicu po stepenicu, i ostao "samo" general do smrti.

ne znam da li vam je poznato,De Gol I Draza su bili cimeri na vojnoj akademiji u Francuskoj,i zato De Gol nije mogao to nikad da oprosti Titu,ni da se sretne sa njim