Prijava
   

Scene seksa u evropskim ostvarenjima sedme umjetnosti

Stanovnici ovdašnje Evrope, ako izuzmemo ponosne žitelje Velike Britanije, koji inače imaju neobičnu naviku da sebe svrstavaju u onu kategoriju ljudi koji se srame skinuti pred kamerom, su narod koji se pojavio nag u filmskim ostvarenjima prije mnogo decenija. Predvodnici artističko-nudističke forme, bili si prije svega Šveđani, nakon čega se pridružuju Francuzi i Italijani. Njemci, iako epitom nudizma, nisu bili dovoljno seksi, čak i kada bi bili kompletno nagi. S druge strane, Španci nisu ništa rizikovali i na pitanje o nudizmu su se pravili ignorantni, barem dok je general Franko boravio na ovdašnjem svijetu. Prije svega toga, Španci, kao i Portugalci, imali su dovoljno prilika da vide filmove sa tematikom borbe bikova, koja je ujedno i služila za ublažavanje seksualnih frustracija širom Pirinejskog poluostrva.

Kao i obično, Francuzi su bili dovoljno liberalni i nekako su uspjevali u tome da uspješno proizvode seksualne scene bez devijacija poput Šveđana i Njemaca. Naravno, na osvrćujući se toliko na priču, skoro je bilo zagarantovano da će prelijepa francuskinja početi laganim pokretima da svlači odjeću sa sebe i sprema se za ozbiljniju scenu - ovakve seksualne scene, često bi se suočavale sa diskusijama o stvaralaštvu Žan Pol Sartra, hrani odnosno vinu, eventualno o tome kako su Britanci pederčine.

Evropa unutar Evrope odnosno Britanija i njeni stanovnici, preferirali su da seks kategorizuju kao golemu šalu i morali su prema tome da se odnose kao prema aluziji. Čak i obični zid može izgledati erotično ako postavite pored njega dvoje nagih atraktivnih glumaca i viknete akcija. Kako su ikada nikli i kako su se izrodili kao nacija...

Komentari

Francuski filmovi su zato i dalje gledljivi. Dobro, ne samo zbog toga. :) +

+. Šteta što nijesi pisao na globalnom nivou, svašta bi bilo kad bi stiga' do Japana.

Тенткл рејп је про!
Ма, мислио сам писати литерарне сцене секса подјељене на хардкор односно софткор, али сам изабрао ово.
Фала за пљасеве!
ПС - Ој, Мар-ци-пан!

Дао сам плус, али га ниси заслужио

Lepa zapažanja, samo si propustio da primetiš koliko su Španci danas ludi i perverzni. I daj, ispravi Sartrija.
+++

Хвала. Да, заборавио сам да напоменем колико су Шпанци генерално перверзни и колико мало Португалци заостају за њима што се тога тиче, али добро. Фала, ставио сам овако, ваљда је сад коректно. :)

упјешно

Ispravi ovo, Truće...

Vidim da se ona tema na Forumu ozbiljna primila na izbor defki za naslovnu, ako, ako:)

A zato si ti napisao onu definiciju o filmu? :)

Jok, nego pročitao negde vest da je bila premijera filma o košarkašima "Bićemo Šampioni" ili kako već, pa proradila gušterača:)

Hm, prilično uopštena zapažanja ljubitelja filma. Uz to, za razliku od recenzije Odiseje, i prilično stilski siromašno, nepovezano.
Pismeni sastav koji je trebalo da bude analitičko-edukativnog karaktera, ali u tome nije uspeo.

Inače, sećam se da je ovaj autor imao baš dobre definicije. Definicije ili defke.

Јес помало штуро, јебемлига, мало ме је срамота ових текстова шо сам писао прије пар година, но добро :Д

plus. al nije mi ovo nešto za odabir

brate, španci nisu normalni :)