Prijava
   

Seca drveca na Bulevaru Kralja Aleksandra

Jedinstveni svetski fenomen da 500 stabala odjednom oboli.
Zbog neodgovornosti naših komunalnih službi i gradskih vlasti, postaćemo svedoci jednog od najvećih ekoloških genocida u Beogradu.
Od sađenja ovih platana, na Bulevaru nije niko poginuo od trule grane, ali je na desetine ljudi poginulo na pešačkim prelazima, po toj logici možemo da pobrišemo sve pešačke i da nema prelaženja ulice.

Zbunjuje lud jebenog.

Komentari

U jeku SEKE (Svetske Ekonomske Krize) Gradska vlast je odluchila da smanji troshkove grejanja koristeci platane iz Bulevara , a kako bi se budzet dodatno napunio posadice novi parking na tom mestu ... kakva nam je divna vlast i razmishlja o svemu unapred

Јесу ли париске власти посекли онај дрворед када је Еден фон Хорват погинуо од гране на Шанзелизеју?
A clue: No.

Nije bas tako...kao sto si ti predstavio.Verujem da ti nije poznato da drvece ima svoj rok trajanja,tj,da posle odredjenog broja godina oboljeva i umire,isto kao i ljudi.Kod topola je to posle 30 godina i kad smo ih sekli kod mene u firmi,od njih 30 ,za 28 je bilo pravo cudo kako nisu pale i ubile nekoga ili nam sjebale krovove na halama.Slicno je i sa platanima,s tim da je kod njih rok trajanja znatno duzi.

Ma nek seku ako je za seći,šta se diže tolika halabuka oko toga,mogli su samo ranije da krenu sa podmlađivanjem,na smenu,pa da već sad imaju novo mlado drveće.Ja bi posadio šljive i kajsije,da ima neke vajde od toga.

Мајсторе дрвеће је здраво, има по које труло, али оно које цвета није труло.
Причају да је дрвеће оболело од патогених гљива, а то се лечи!
Стабла нису трула, а нису ни стара, а која су болесна има да се лече!
Тако ће једног дана да почну да убијају људе који су болесни.

Nema rok, nećemo dozvoliti!!!!

A koliku kaloričnu moć imaju platani?

Ako se ne založe dobri su jelo. Pravi se pašteta (kalorična ko i ugalj, ali nešto ukusnija).

BarabaSaSela ,
Pogledaj na mojoj definiciji sliku sto sam okacio....Videces na njoj da je u pitanju drvo koje je trulo iznutra.Spolja je izgleda OK ali se ne moze predvideti kada ce da padne.Posto sada sredjuju celu ulicu,potpuno je logicno da i posao oko drveca urade sada ,kad vec seru,nego da to rade za dve- tri godine I DA PONOVO MORAJU DA LUPAJU TROTOARE(izvini zbog velikih slova) i da ponovo rade isti posao!
Ja sam tvrdio nekada ,a i dalje stojim iza toga da na Bulevaru jedino vrede ti platani i da je bez njih ko bez gaca...