Prijava
   

Šećerna tabla

Čokolada u pokušaju. Pravi se veoma jednostavno: 90 grama šećera, 5 grama emulgatora, 4 grama stabilizitora i 1 gram braon, bele ili crne boje ( u zavisnosti da li želi da se ostvari utisak mlečne, bele ili crne čokolade ). Inače, često konzumiranje šećerne table je uvertira u kontinualne posete zubarima. Na ovim prostorima je bila naročito popularna 90-ih godina ( jbg, nije bilo ničeg boljeg ), a najpoznatija je bila zloglasna Americana, koja je koštala kao kutija šibica, a verovatno je toliko bila i kvalitetna. Pošto se pakuje isto kao i čokolada, kupovina šećerne table predstavlja izuzatan način da rođak-škrtica-manipulator ispadne cool, a da pritom uštedi pare.

Mama: Sine, dođi, došla je strina i donela čokoladu.
Sin:( euforično se baca strini u zagrljaj i ljubi je. Uzima "čokoladu" ): Ali, ovde piše šećerna tabla.
Mama ( mune ga laktom ): Ćut, bre! Hehe, kaži hvala strini.
Sin: Ali, piše šećerna tabla!!!
Mama: M'rš u sobu. Tras!

Komentari

kvalitetnom autoru +,a sta's drugo:)

Ne da se mali, zapeo za šećernu tablu =)

Sine, Dinastia!

+++

E jeste stvarno bilo tako,jebali svoju Amerikanu...
Da,rodjaci donosili...pre svega ruralni tipovi i sto je najgore ocekivali su uvek da padnes u nesvest od zadovoljstva...a ja se toliko obradujem da mi nije dobro...
P.S.Ali sam je tabala kad padne mrakic a meni se jeeeeeede nesto slatko dumrem:)

Ma najgore je sto ima i neke masti, pa ti se mota po zubima jos satima. Inace, nije samo bila popularna 90ih, nego i skraja 80ih, kad nije toliko bila kriza koliko su bile razne (vestacki izazvane) "nestasice" - po principu, nase cokolade ce da trunu u magacinu, dok ne dobijemo dozvolu da poskupi... Kako bi Drug Dildojkovic imao i da plati februarske plate (u julu), i da izvede dovoljno puta lokalnu jagnjecu brigadu na veceru, kako bi svim unucima mogao da obezbedi drzavne stanove. Koliko sam bio zahvalan na Bati, Seki ili Galebu. Al moja baba je znala, a kad kupi sh. tablu jos se zena pravdala da nije u "Delikatesu" bilo prave cokolade (sto je bilo istina). A jos bila zena nepismena, al je znala.
Zato su neki, naravno, bestidno donosili sh. table sa rizhom, i kad je sve vrvelo od galebova...