Prijava
   

Sega Mega Drive II

Bilo je to toplo leto 1990 god. Na ulicama nasih gradova osvanula je nova igracka konzola "Sega Mega Drive II" iliti popularnije "sega-mega", san svakog prosecnog deteta. Sa svojih 16bita, 7,67Mhz i 64 kByta RAMa Sega je pocela polako da osvaja Balkansko poluostrvo. Prepoznatljiva je bila po 2 narandzasta ili plava dugmeta i jednim otvorm na sredini za tkzv. ketridze. Dzojstici nisu bili Bog zna kakvog kvaliteta pa su matorci svake nedelje odlazili na pijace, buvljake, supermarkete kako bi svojoj deci kupovali druge. Set "Sega Mega Drive II" je obuhvatao 2 dzojstika i jedan pistolj (ne, nije pravi). Menjanje/djoranje ketridza, sedenje ispred TVa ceo dan drkajuci dzojstik obicno starijim osobama je bilo neshvatljivo. Igrice poput "Marija", "Tenkica" "Kauboja" "Patki"... non-stop su se vrtele u krug na seginom menu-iju iako se nama cinilo da ima 999999999999999999 igrica. Sve u svemu sega-mega je bitan faktor naseg detinjstva koji, nadam se, nikad necemo zaboraviti.

Komentari

Sve tačno osim godine, kaka crna 1890.? :)+

To je bio Nitendo 999, Sega je malo jača mašina ali nije imala pištolj

-

toba tnx za ispravku :)

Imala Sega pištolj, bre!!! Kako nije? Imala je igra sa patkicama i ona na divljem zapadu, kao neki obračun. Samo, brzo se kvario, skoro kao i džojstici.

+ :D super mario zakon,uvek sam drhtao kad bi dosao do one kraljice u ledenom dvorcu xD

black hole je konačno u pravu. Sega, ili terminator ( onaj kineski bez SEGA znaka) imali i štoljpi i džoj, i onu jednu disketu sa 999 igrica. Nintendo 64 je korak posle toga. Tu je onaj James bond, 4 igrača na split screen.. blabla..

Malo ste se zeznuli, Terminator je po izgledu kopija Sege a po elektronici i igricama kopija Nitenda 999, setite se da Sega ima džojstik sa 6 dugmeta za desnu ruku a Terminator i Nitendo 999 imaju 4. Igrice koje ste nabrojali su za Nitendo a na Segi su bili Punisher, Contra, Mortal Kombat i Street Fighter

ovaj sherif gile ko da dan danas igra segu
ko da je bitno sega je sega +

Gile je u pravu! To iz defke je Terminator, tj. tzv Sega falšara. Prava Sega je bila mnoooogo kvalitetnija, a nije imala memorisane igrice kao Terminator, za koji nisu bili potrebni "ketridži", jer je već imao Marija, tenkiće, i šta ti ja znam.

jao...se secate kako smo svi grebali pistoljem po ekranu ,kontali smo da cemo tako lakse upucati patku :D a i onaj retardirani pas....xD

Uvek sam se trudio da i njega skenjam, a kad sam posle 685-og puta shvatio da ne mogu, gađao sam TV pištoljem. Bio sam debil, a ni sad nisam bolji :)

Sega ili Terminator, nije bitno. Ja i dan-danas peglam tenkice na kompu... (:
+

Још увек имам Сегу, и то ону фалш у који иду жути кертриџи. Мораћу да је повежем ових дана и мало распалим по тенкићима!

OMG, pa ovo nije Sega, nego Nintendo prepakovan u Segu! Cak i nije 16 bitan nego 8 bitan!
Za ovu budjavu Segu je postojao Mario, tenkici i ostala sranja, dok za pravu, originalnu Segu je postojao Sonic, Comix Zone, Mortal Kombat 3 i Golden Axe!

Slazem se, naslov ti nije dobar. A i 1990. su tek bili u fazi razvoja, kasnije je usledilo Sega-ludilo sa Jimom, Sonicom, Vectormanom, Bugermenom i nabrojanim igricama iz Pekkvovog komentara. Ko misli da je bas dobar u bilo kom NBA na Segi, neka se javi. :)