Prijava
   

SEGA MEGA

Sega mega.Verovatno bila najpopularnija konzola,kako kod nas,tako i u svetu.Generacije kao sto su 97,96,95 ,a ponekad i neko stariji obožavali su pustolovine "Super Marija" dok ubija na svom putu kornjače i pečurke (bar ih ja tako zovem).U to vreme,bilo je moderno i šmekerški imati "Segu".Svako ko nije imao ovu konzolu bio je proteran i izbačen iz društva,jednostavno nije bio zanimljiv,jer nije imao nijednu pricu za prepričavanje,kao na primer:"Jao,ubio sam 10 pataka iz 9 pokušaja,prokleti ker mi je uhvatio desetu" ili "Na tetrisu sam stigao do 43 nivoa,a onda sam mahinalno zakačio konzolu i igra se prekinula".Jednostavno rečeno,"Sega" nam je bila sve,ceo smisao naseg života,dok se nije pojavio zli kompjuter (Pentium 4 naravno) i srusio sve to.Tastatura,miš...PAINT,CALCULATOR...kasnije i GTA Vice City okončali su visegodisnju eru "Sege" za kojom smo tako bili ludi.A gde je sad "Sega"?? Od prometnih prodavnica elektronike zavrsila je kod kineza po ceni od 200 do 400 dinara uz sve moguce igrice uz to....

Komentari

ja je jos posedujem ali nisam siguran da li radi.

haha,imam i ja jednu,sa onom tastaturom,ali mi ne radi :D

Super Mario nije bio na Segi, već na Nintendu.

Стварно је тако јефтина код Кинеза?!

Realno,kada sam bio pre neki dan kod Kineza,zaprepastio sam se.

Морам да завршим једну.

Nisi morao velikim slovima naslov al ajde , inace segu sam imao kad sam bio mali one patke sam voleo da ubijam , pa onda bacanje koplja pa onda onaj mali debeli sto ide po dzungli i nogicama mrda kako se zove ta igrica zna li neko?

Ineče, vi svi pričate o Terminator konzolama - one su uglavnom imale izgled Sege, ali im je softver bio skroz drugačiji.

Nijedna jedina Sega nije imala svoje igrice na čipu na matičnoj ploči.

Осим што није било Супер Марија, мислим да ни Тетриса није било на Сеги. Све је то Нинтендо.

Svako ko nije imao ovu konzolu bio je proteran i izbačen iz društva,jednostavno nije bio zanimljiv,jer nije imao nijednu pricu za prepričavanje,kao na primer

Колико се сећам, мало ко је баш имао Сегу. Многи су имали осмобитног Терминатора. :) Тј. вонаби Сегу.

onaj mali debeli sto ide po dzungli i nogicama mrda

Nemam pojma koja je to al si je opisao svaka ti čast.
Kad saznaš koja je napiši, pa da igram.

Ineče, vi svi pričate o Terminator konzolama - one su uglavnom imale izgled Sege, ali im je softver bio skroz drugačiji.

Nijedna jedina Sega nije imala svoje igrice na čipu na matičnoj ploči.

Тако је.

Колико се сећам, мало ко је баш имао Сегу. Многи су имали осмобитног Терминатора. :) Тј. вонаби Сегу.

Potpisujem ovo. Sege su se mahom iznajmljivale, a samo oni čiji su roditelji imali dublji džep su posedovali Sega Mega Drive 2 i Super Nintendo.

Kada je Play Station zaživeo na ovim prostorima (onaj "buckasti", ne PSOne), po buvljacima (i kasnije kod Kineza) se pojavio terminator koji je izgledom podsećao na Play Station, samo što je sa gornje strane na sredini imao ulaz za ketridže.

Mislio sam na Adventure Island , ali on je ipak na ninttendu http://www.youtube.com/watch?v=EgRUf9gXIbE inače odlična je igrica bila!

Ma Bugermen je car!

Gomila tih igrica Terminatora je sa Atarija 2600 ili čak sa Commodorea 64/128.

Prve verzije Terminatora (izgled) su bile kopija Atarija 2600. Kada se Atari pojavio, bio je hit! Terminator je imao istovetni ulaz za Atari ketridže, na kojima su se mogle igrati igre sa istog.

No, Terminator koji je izgledao kao sega nije bio kompatabilan za Segine ktridže, ali si na istom mogao igati igrice sa ketridža sa Super Nintendo.

Svako ko nije imao ovu konzolu bio je proteran i izbačen iz društva,jednostavno nije bio zanimljiv,jer nije imao nijednu pricu za prepričavanje,

Booožee...

Ja i dan danas imam segu koja radi. i na onim previm segama su igrice bile na kaseticama a ne na maticnoj ploci........
na sezi nije bilo ni tetrisa, a ni bacanja koplja..... bilo je tenkica, super mario, neke trkice i slicno.......
i ako imam kompjuter i lap top sega je ipak sega i uvek rado igram igrice na njoj