Prijava
   

Šešir u dimnjaku

Jedan od dokaza da sa zubarima i majstorima nema zajebancije, jer ako oni tebe reše da zajebu, možeš samo da sedneš i plačeš. U slučaju da zidari hoće da napakoste nekom, primeniće neki od gomile fazona koji ni Đavolu lično ne bi pali na pamet, a ako hoće da nekom stvarno napakoste, staviće mu šešir u dimnjak.

Za ovu operaciju su potrebni jedan zidar, jedan dobar šešir i jedan gazda koji se opasno zamerio majstorima. Dimnjak nije potreban, ustvari, potrebno je da dimnjak ne postoji i da se upravo zida. Najbolje je uzeti onaj šešir kakav je nosio Čarli Čaplin, kaubojski su lošiji a ribarski i šeširi od slame su neupotrebljivi. Gornji deo šešira se raseče nožem u obliku slova X ili u obliku krsta, ako je majstor pobožan, bitno je da rez bude čist i da se platno šešira vraća u prvobitni položaj posle deformacije. Ovako obrađen šešir se uzidava u negde dimnjak tako da zatvori dimovodni kanal.

Kad dođe zima i kad u kući počne da se loži, dim iz šporeta ili peći ne može da izađe jer je dimnjak zapušen šeširom i vraća se nazad u sobu što znači da će cele zime da se sedi u hladnoj sobi koja će na proleće morati da se kreči. Naravno, vlasnik kuće odmah zove odžačare, ali tu dolazi do izražaja genijalnost ovog izuma, odžačari spuštaju niz dimnjak četku koja lagano prolazi kroz rasečen šešir, vraća se na gore i tako postavlja šešir u prvobitni oblik i ponovo zatvara dimnjak. Naravno, nikom normalnom ne pada na pamet da je negde u dimnjaku sakriven šešir koji pravi probleme tako da se vlasnik kuće pomiri sa time da ima dimnjak koji "ne vuče" i prebaci se na grejanje na struju.

-Kakva baraba, radili smo k'o crnci, ajde što čašu vode nije hteo da nam donese, nego nas je još zajebao za dnevnice, a ti se još keziš kao budala, samo što se ne izljubiste kad smo pošli.
-Pa dobro.
-Nije dobro, kako možeš tako smiren da budeš? Da smo ovoliko radili kod nekog drugog, prase bi zaklao da nas časti, a ovaj nam nije platio ni ono šta smo se dogovorili, još me ubeđuje da bi moglo brže da se ozida i da sam iskrivio jedan zid. Ode mi pritisak u dvesta od budale. Šta se pa sad keziš, nabijem ti ga?
-Smiri se. Stavio sam mu šešir u dimnjak. Odmah sam video da je đubre i da misli da može da nas zajebe za pare.

Komentari

O da, stara majstorska podvala.

Prvi put čujem za foru, al' mi se dopada. +

Ovu foru bi trebalo patentirati a i ti bi Gile trebao patentirati stil pisanja :)

Dobra fora, vredi pročitati +

Ponekad mi drago što sam strpljiva kod ovih dugih defiicija.
Odlična! :)

pa ti vidi da se zameris zidarima

vrh..svaka cast za ovo kopanje.....nema zajebancije sa majstorima caskom te popisa a da ne znas:D

Sesir u dimnjak, Kuvano jaje ubacis u ciglu pa zamalterises i ima da smrdi 5-10 godina ili ubacis obicni list papira u temelj i nakon par godina krenuvsi od temelja sve ce da ispuca :)

Kako je ovo dobro. Ma odlicno! Omiljeno. Odusevljen sam, kako defkom, tako i samom forom.

Legendarno hahahahhahahahahhahahahahhahhahahahahahaha ++

Anarchyst list papira u temelj je nidje veze... Znas ti koliko ostane etiketa od piva u betonu, pa opet nista :)

Nikada neću moći da se ne oduševim dunđerskim defkama. Ima toga još...+

Anarchyst list papira u temelj je nidje veze... Znas ti koliko ostane etiketa od piva u betonu, pa opet nista :)

Pitaj nekog iskusnog zidara ako ne verujes :)

To nisam čuo nikad (to za papir u temelj) ali mi deluje logično jer papir prekida vezivno svojstvo cementa

Srećom pa je fora provaljena odavno..

@anarchyst
@Nash Bridges
pa oslabice plocu na tom mjestu naravno, ali nece sigurno sav beton na kuci da ispuca... Jednostavno nema nikakve, ali bas nikakve logike...

što reče onaj malopre, patetntiraj stil pisanja :) +++