Prijava
   

Šestar

Kreativni igrač sredine terena. Serem igrač - igračina! Uglavnom omaleni, sporać, krhke građe koji je gotovo neupotrebljiv u defanzivnim zadatcima, čak mu i ofanziva ne ide preterano od ruke, ali je ipak neprocenljiv dragulj svake ekipe zbog svoje jedne jednine vrline - milimetarski tačnog pasa. To su one lopte sa očima, to su ona spajanja sa golom, to je ono... eh! Bilo pa prošlo.
Naziv je nastao zbog radijusa kretanja ovih bogova, koji su svojom maršrutom iscrtavali predivnu kružnicu - srce terena.
Legenda govori da je bog prve šestare spustio na zemlju u cilju dodatnog opemenjavanja plementite igre i da je u tim momentima igra bila na svom vrhuncu.Ali ne lezi vraže. Ubrzo su se pojavili raznorazni pali anđeli koji su proizveli svakojake Gatuze, Bartone i sličnu im bagru. Lepota je mrtva živeo moderan fudbal! Ipak famozni krug je ostao na sredini igrališta kao svojevrstan svetionik koji je tu da nas potseti da nije uvek sve bilo tako crno(belo).

Komentari

Добро је ово, Арловски! +

Druže,

defanzivnim zadatcima

ispravi ovo. Inače, defka je skroz super!!! +++

Mnogo dobra defka. Odilčan izraz za koji nisam pre čuo.
Da, fudbal ide u nekom pravcu koji mi se ne sviđa. Za desetak godina ćemo gledati neke ultranapucane kiborge kako igraju. Doduše ne JSL Tu će i dalje da igraju ovi naši balvani obični.+

+
Dajte neki primer - ko su bili najbolji šestari u daljoj i bližoj istoriji fudbala?

Doduše ne JSL Tu će i dalje da igraju ovi naši balvani obični.

Ako Bog da i nas VOS ce igrati tu :)

Dajte neki primer - ko su bili najbolji šestari u daljoj i bližoj istoriji fudbala?

Nisam hteo da se reklamiram u primeru loloo