Prijava
   

Šeta saksiju

Kad junošu koji je završio osnovnu školu i nije imao ambicija za više upregnu da mora biti negde i nešto a obično je to negde i nešto u velikom gradu a tamo se ima i rodbine i prijatelja i zemljaka, normalno, onda junošu spakuju kako ga već spakuju pa ga liferuju a da ne zna ni gde ide a još manje zašto. Pa mu spreme nekakvih đakonija iz rodnoga kraja da počasti i podseti one što im smog začepio svaku rupu na telu a pogled pretvorio u pejzaže u magli da još ima čestitih ljudi i da se svoj za svog brinuti mora.
Onda se obavezno u pakeraju pojavi i neka saksija koja se s puno ljubavi i domaćeg pelcera pošalje po putniku namerniku da sa sve zemljom rodnog kraja zamiriše adresatu dok se bude brinuo o novom članu domaćinstva dok dotični bude studirao a akobogda i posao našao.
E sad, da je junoša to hteo, želeo on bi to sam i bez njih i bez saksije odradio a ovako je samo zgubidan, pogubljen i dokon, kao šetanje saksije

- Aoj nisam odavno video Dragana.
- Ma štaš ga i gledat, eno ga opet u Beogradu.
- Jopet šeta saksije?
- Jašta.

Komentari

imam saksiju iz zavičaja,još uvek...

nemam ništa smisleno da kažem ali osećam potrebu da ovo obeležim... +

ahahahaha dobro je, dobro je, ima li kakvijeh novina?

nema još, mada se debelo sprema... bezveze nas uspaničila ginekološkinja pre svih rokova, nabiću joj ja to na nos kad sve prođe :)