Prijava
   

Severna Koreja

Najkontraverznija država na svetu.Pun naziv joj je Demokratska Narodna Republika Koreja. DNR Koreja ima komunističko uređenje sa formalno tri partije od kojih je jedna zauvek na vlasti- tzv. Radnička Partija Koreje.
Kontraverze ove relativno male, ali za neka globalna pitanja, nažalost, jako bitne države:
- To je država koja se zove Demokratska Narodna Republika, a nije ni demokratska ni narodna, a najmanje republika.
- Svedoci smo da je ona zapravo jedina Komunistička Monarhija ikada, s tom finesom da oca ne nasleđuje nužno najstariji sin već on za života određuje sebi naslednika, konkretno sadašnji predsednik-monarh je odredio najmlađeg od svoja tri sina za naslednika.
-Konačno, to je država u kojoj stanovništvo bukvalno umire od gladi, ali sa druge strane ima razvijen nuklearni program. Možda ih zbog toga pojedinci smatraju simbolom otpora globalnoj američkoj dominaciji, ali sa moje tačke gledišta za našu planetu je nevažno da li je nuklearni rat izbio zbog sukoba velesila ili zbog paranoje, kompleksa niže vrednosti, ili nekog drugog poremećaja rukovodstva jedne male, siromašne države sa smrtonosnim oružjem u rukama.

Komentari

Ja mislio, samo voliš da se šališ, imaš najveći arsenal svakodnevnih izreka, ne zameram ti što navijaš za pogrešan tim, jer ni ovaj moj nije baš cvećka, kad ono-Koreja, pa još u centar....Nemaju još razrađen slučaj prelaska vlasti s brata , na brata, ali bolje i sa tim da eksperimentišu, nego sa našim živcima...;)+

Iskusni, volim ja da se šalim, ali ovde je vrag odneo šalu. Plašim se da mnogi nisu ni svesni kolika nam opasnost preti. Dobra ti je ova za braću, ne bih imao ništa protiv ni da se braća pokoškaju oko vlasti, samo neka se manu nuklearnih proba, i lansiranja raketa velikog dometa.

Ma što bi rekao onomad Toma Nikolić, a povodom Šešeljevog plana da sruši Đerdap - šta je tu kontraverzno. Mada nisam znao da imaju tri partije (formalno). Koja li je onda uloga druge dve? Mislim da je i DDR imao takav sistem.

Postojanje druge dve partije su preduslov za Demokratiju, a demokratija do moga.

Demokratija je inače do moga. Može li u Americi da ima neke šanse na izborima partija koja je komunistička ili fašistička? Kako to nijedna članica NATO da demokratski odluči da napusti isti? Ispada da se demokratija pušta samo kad znaš unapred kako će narod glasati.

+ uprkos edukativnosti :P

Demokratija je inače do moga. Može li u Americi da ima neke šanse na izborima partija koja je komunistička ili fašistička?
--------------
Hmm... Nije ni u AmeriKi sve tako idealno. Kakva je korist od toga sto mozes imati beskonacno mnogo partija( i nazivas to demokratijom), kad u osnovi imas samo dve. Sve ostale i da se udruze zajedno, nemaju nikakve sanse. Mozda na nekom lokalnom, ali na nivou cele drzave, ne mogu ni da prismrde ovim dvema. Nije bas ni to neka demokratija, ako cemo pravo.

Dog,ti kao da si napisao pola definicija koje ja kucnem u pretragu +