Prijava
   

Sevojno

Malo mesto pored Užica. Poznato po Valjaonici bakra i aluminijuma i stanovnicima. Sevojničani imaju običaj da svoje mesto veličaju na veoma sulud način. Oni su sebi nabavili Kalemegdan izgradivši zidić visine 80 cm i dužine 50 metara na ušću jednog potoka (Džedajev potok) u samog sebe, jer nisu imali nikakvo drugo ušće u blizini pa su razdelili potok i ponovo ga spojili. Poseduju i Kanjon Smrti, vododerinu visoku čitavih tri metra ali zato osam u dužinu. Krenemo li malo južnije naići ćemo na Druidske stene, pet nasumično poredjanih kamenova, ovog puta rukom prirode. Druidske stene imaju dovoljno mahovine da izgledaju mistično, ali nedovljno šume da sakrije fabriku.
Osim toga Sevojno ima svoju posebnu klimatsku zonu, uvek je bar tri stepena hladnije u Sevojnu nego bilo gde u okolini. Sevojničani nisu zadovoljni nazivom svoje postojbine već su preuzeli ime glavnog grada jedne wannabe države. Sevojno je u njihovim registrima grad Grozni, a oni Čečeni.

Komentari

Džedajev potok??? :~
+

Da,da, Dzedajev...Sevojno je sjajno mesto, meni je kao otadzbina. dovoljno je jednom da prespavas tamo da bi postao Cecen. Ima tu jos da se napise stosta ali mislim da mi ljudi ne bi verovali. Imaju jos jedan fenomen, sopstvena pravila u izgovoru engleskog jezika, npr:
Pentangle=petendžl trebalo bi petengl, Mushroom=Muršrum, JJ cale=DžiDži Kejl...i kad pitas zašto tako govore kad nebi trebalo kažu:Ovde u Sevojnu se tako kaže!

Poznatije i kao Selojno :))))

Nemoj da ti Selojno dodje tamo i nacestita ti se mile nove godinice! :))

nemoj da ti dam preko te tvoje nove godine balave :))))

Bolje ziveti u zabludi nego u Sevojnu! :)

Bolje živeti u zabludi, nego u Sevojnu :)

gde je taj dzedajev potok ?