Prijava
   

Šibicari

Dok se po srećnim zemljama umeće vođenja politike uči na na institutima, univerzitetima, itd, srpski političari su osnovne principe političke kulture i veštine preuzeli od šibicara sa štajge.

Ako se malo udubite u taktiku šibicara, primetićete da prvo jedan "vrti" šibice a ona druga trojica su "protiv njega", privlačeći tako lakoveran narod da učestvuje u prevari.
Kad tako opelješe koga stignu, posle par minuta jedan od onih koji je bio "protiv" je sada glavni i on vrti šibice, a ovi drugi su sada "protiv". U toku dana se svi od njih promene i stalno su kao šatro protiv nekog od njih.
Poenta je da se uzme što veća količina novca, koju na kraju bratski podele...

Deluje poznato,a?

Komentari

+ odlicno, istinito i tuzno

mudros teska bar kilo zlata (+)

E da znaš, princip je isti. Šilovanje, šinko...
http://en.wikipedia.org/wiki/Shill

boli me uvo. 5 eura, u sredinu je.

pa da. ovo se najbolje vidi na dvopartijskim sistemima (tipa amerike, u kojoj se nikad nista bitno ne menja, posebno na polju spoljne politike, a bogami i unutrasnje) i u zemljama u kojima je demokratija skoro uvezena: kod nas politicari pogresno kontaju politiku kao biznis. mislim, sa teorijskog stanovista, pogresno - njih boli kurac, njima je tako u interesu.

U kojoj kutijici je zrno pasulja?

Onaj što meša - to je valjator, oni što su kao protiv njega - šmekeri, a onaj što pazi da ne naiđe policija - pazis. +++++

Oni su provalili biznis plan i timski rad i uspešno ga sproveli.

To je porodičan biznis :)
Nemaš političara na višem nivou, a da nema pretke iz NOBa, koji su postali članovi KPa, te i rukovodioci, i politička rlita.
I stvarno su elita, kad nas za tako male stvari vođaju i vuču za nos.