Sindrom "srpskog Androida"

DustBGD89 2012-09-28 17:08:44 +0000

Neobjašnjiva potreba Srba da se posvađaju oko svake gluposti, najčešće plasirane sa strane. Pojava koja se deli u dve kategorije: 1) Svađa sa pripadnicima drugih nacija; 2) Međusobna svađa.
S obzirom na čestu nedostupnost drugih naroda, druga kategorija je dosta zastupljenija oko prve. Stoga, često je dolazi do podele u dva klana, pri čemu je jedan predstavljen kao "србскији и богоугоднији", iako sa Srbima ima veoma malo veze.
Naslov je preuzet iz jedne od novih podela (videti primer).
Posle podela na karađorđevićevce i obrenovićevce, partizane i četnike, informbiroovce i jugoslovenske komuniste; potreba za podelom se urezala u genetski kod, i čak kada nema nekog očitog razloga za razdvajanje, do njih dolazi.

Problem je što su Srbi veoma temperamentni, pa ove podele (za razliku od sličnih u drugim zemljama) često dovode i do fizičkog obračuna.

Napomena: богоугодни izbor je napisan velikim slovima.
Grobari i DELIJE
Kauboji i INDIJANCI
Bitlsovci i ROLINGSTONSOVCI
Spektrumovci i KOMODOROVCI
Apple-ovci i IBM-OVCI
Windowsovci i LINUKSAŠI
Heklerovci i KALAŠNJIKOVCI
Apple-ovci i ANDROIDI

Internet-svađa dva poslednja klana oko izlaska iPhone-a 5, bila je mnogostruko burnija nego komentarisanje katastrofalnog budžetskog deficita, što je objavljeno istog dana.

0
14 : 4

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.