Prijava
   

Sinovac

Imenica koja se koristi pri obraćanju znatno mlađoj osobi, ali pritom joj dajući do znanja da je u poslu koji se radi nedorasla vama. Ženska verzija sinovca je ćera.

1) "Daj sinovac te kombinirke tamo! Jel znaš ti sinovac šta su kombinirke? Vi bre samo u onaj kompjuter znate da gledate, a kad treba grejač da se promeni, mora majstor Živa!" (pritom misli na monitor, a za kućište misli da je zvučnik jer ima rupice)

2) "E ćero, dodaj još tu glavicu kupusa da je umuljam u ovo bure. E bre, al' si je odabrala, gde ovako glavatu da uguram kao poslednju ... daj neku malu!"

3) "Slušaj sinovac, nemo' da mi staješ na put dok radim. Ja samo tražim dve stvari dok menjam bojler, rakiju i da mi niko ne smeta!"

4) "Ma nemoj da se brinete za posluženje, evo Stevo može tvoj sinovac da skokne po pivo, Melanija će da umesi nešto slatko, a domaće rakije uvek ima dosta!"

5) "Deder, sinko, skokni do radionice i donesi mi papagajke!"

Komentari

6) "Deco, to što su vama pričali da Popaj pojede spanaća i diže kule i gradove - lažu. Evo moj sinovac je tu. Sad će vam on pokazati..."

taken from: Rakijada u Pranjanima

A to sto je mornar Popaj lag'o decu, i kaze uzmite vi spanaca, i dignite kule i gradove.. laze, rakija je tu. Tu ce moj sinovac da dokaze, on dize traktor kad popije dvije rakije...

e moj sinovac, stedi novac...
+