Prijava
   

Šišanje kose

Traumatično iskustvo gotovo svih generacija ženskog roda.
Četvorogodišnje devojčice plaču i vrište dok gledaju isečene svetle pramenove kose. Pogledaju se u ogledalo i očiju punih suza vide lepo oblikovanu pečurkicu. Majke ih uglavnom teše: "Izrašće to srećice, onda ćeš biti još lepša!"

Poneke tinejdžerke posle nekog razočarenja ili iznervirane seku svoju kosu u pola noći uz pomoć ogledalceta i makazica za nokte. Kada vide uništene pramenove i neravnomerno iseckanu kosu, na neki način se osećaju srećno zbog novog početka, a onda ubrzo briznu u plač. Kad izađu iz svoje sobe kao da se ništa nije desilo roditelji kažu: "Šta si koji kurac uradila sa svojom divnom dugom kosom?! Da li si ti normalna?!"

Devojke psuju svoje frizere i bacaju časopise svuda po salonu ukoliko im frizer sjebe boju kose ili ih napravi u nešto slično strašilu. Frizer često odgovara: "Ali to je sad moderno, dušo!!!!"

Žene više ne rizikuju. Skrate svoju kosu najkraće moguće i ne menjaju boju godinama. Verovatno su našle nešto što ih ispunjava više od oblika frizure.

Komentari

Meni je drugarica pre nekoliko godina vezala kiku, isekla je i bacila mi je u krilo - imala sam utisak kao da je to ruka, a ne kika...

Majku mu jebem, što ne podelite sa nama iskustva kako vas je ujak milovao po guzi, a stric terao da mu mazite jaja... Vrištanje zbog kose, sečenje kikice... a u pičku materinu!

@ Insolent defender
Tvoju kiku je odsekla?!? Ili svoju?

Ma ajde, bre, nismo ovde došli da se traumiramo, šta me zabole za vaši muke iz detinjstva i slične gluposti. Ja kad sam napisao definiciju o Jasenovcu, drvlje i kamenje, a vi ovde kad napišete horore, sve OK.

Moja omiljena definicija je dobila najviše minusa i dogurala je do 75 komentara, pa mi je svejedno, što se cimaš toliko...

Hm, pročitala sam definiciju o Jasenovcu i dala +, stvarno je dobra, ali imam 16 godina i ne nameravam da pišem o tome...

Bukajlija, nisam ti ja kriva za to. I ne znam samo kome se obraćaš u množini, ja tu defku uopšte ne znam. Očigledno preozbiljno shvataš sve ovo. A što se onog lupetanja i vređanja gore tiče, opravdao si reputaciju. Možda bi mogao malo da preispitaš sebe, čim komentar koji ima veze s defkom pretvaraš u traume iz (svog?) detinjstva.

Dobro, Insolent Defender, dobro.