Prijava
   

Sitni porazi

To vam je kad nešto ne ispadne kako ste zamišljali, a opet nije tragično. Sitni porazi su dugoročno jako bitni. Međutim, na kratke staze...nemaju smisla. Samo su neprijatni.

Primer će pomoći: u autobusu pričaju dva šofera. Druže se, pričaju o alkoholu, delovima, lamelama, slobodnim danima i zlim poslovođama. Nema tu ničeg novog. Krajnje dosadan razgovor u dosadnom busu, na sajmu u dosadnoj gužvi. Morao sam da nađem detalj koji će mi dati snagu da izdržim put i našao sam ga. Padala je kiša, i staklo ispred vozača se baš baš zamaglilo od znojavih ljudi i nedostatka kiseonika. Šofer se muči i muči i ne može da obriše to, usput konstatuje da je vozio i u gorim uslovima. Njegov kolega uzima kišobran i uspešno skida sloj magle sa šoferke. Čovek je sjajno to uradio i sve se oped videlo! Svaka čast, pomislih! Odložio je kišobran i njegovu mongoloidnu facu obasja osmeh od 3 ipo zuba. Usmerio je svoj pogled ka vozaču, očekujući bar jedno hladnjikavo "Hvala".A Vozač mu je uzvratio sa nečim tipa " Šta radi Taj i Taj?". Njegovom kolegi dobročinitelju osmeh je nestao sa lica u deliću stotinke i onda je nekako snuždeno odgovorio na pitanje. Jos jedan sitan poraz, nedužnom čoveku.

Komentari

Lepa definicija, dobrodošao.

Fantastična defka, svaka čast i dobrodošao!
Ali i jedna molba, pre nego što te ponese stihija - definiši samo kad imaš nešto da kažeš, kao sad. Nemoj da pišeš tek da bi ispunio kvotu. Shvatićeš vremenom zašto.

Hvala. Prvi mi je dan, pa sam on fire. Proćiće me za par dana. Bože kakva zaraza..

prvo pa musko!!! Auuuuu pazi kako su Tebe docekali a meni je prva def bio minus i to od nekog idiota koji voli fifu!!!!