Prijava
 1.    

  skip intro brate...

  Izraz koji upotrebljavamo kada nam se neko obraća kao isprepadana pička i nikako da zapravo pređe na stvar. Obično su to pitanja koja je neugodno postaviti ili umiljavanje prije trazenja neke usluge.

  A može se koristiti i za prekinuti nekoga ko voli da prije neke priče pravi dugačke uvode a na čekanju je jos onih koji imaju nešto za reći.

  zvoni telefon i ti se javljas:

  tip1: brate, mislio sam da porazgovaramo o necem...mislim... ovaj.. Znas juce mi se pokvario televizor, pa znas onaj dio sto ima kad otvoris poklopac...bla bla bla..

  ti: daj brate skip intro reci šta ti treba.
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Kada društvo sjedi i pije, normalno, kako je kod nas običaj, pričaju se priče i doživljaji iz neke bliže ili dalje prošlosti. I kada se popije koja svako ima nešto za reći, tako da svi nestrpljivo čekaju da ovaj prethodni govornik završi, da bi vi mogli ispričati super zanimljivu priču ili nevjerovatan doživljaj na koji ce svi otkidati kada ga ispricate.

  govornik 1: Jao brate sad kad si to reko podsjeti me na jedno vrelo julsko vece, vracam se ja sa žurke, i znas ona zgrada sto ima plava stakla i onda ispod tog plavog stakla ima natpis bla bla bla...

  govornik 2: daj brate skip intro reci šta je bilo