Prijava
   

Škola bez nasilja

Glupavo organizovana akcija sa ciljem da se nasilje u školama svede na minimum. Skupljani su dobrovoljni prilozi, organizovani seminari na kojima su se smarali nastavnici, a nakon toga i radionice na kojima su ti nastavnici prenosili smor na učenike. Na sve strane su objavljivani plakati tipa "Ti si faca kada ne lemaš druge". Imajući u vidu prirodni nagon za kontiranjem kod učenika, može se reći da su postigli suprotan efekat.
Nasilje je i dalje isto, a kakve generacije dolaze, biće još gore. Više bi postigli da su platili đacima da se ne lemaju, nego što su traćili i vreme i novac na besmislene seminare i radionice.

Komentari

U pravu si,kontraproduktivno!

ono jes...

a šta kažeš, koji je tvoj predlog?

Da ukori pocnu nesto da znace, da postoji opasnost od izbacivanja iz skole i u osnovnoj i da prestanu da kljukaju djake pricama o njihovim pravima, a da ni ne pominju obaveze.

Jbg, morao je neko i na tome da uzme pare, ne razmišljaš malo o tim jadnim napaćenim ljudima? +

Retko kad su pare u pitanju, a da nema malverzacija. Moguce, ali se ne zna.

Još jedna u nizu slepocrevnih akcija.

Još kad bi na istu foru mogli i profani/nastavnici/učiteljice da se izbacuju po istom kriterijumu. Sprovode psihičko nasilje (npr Bog zna za 5, ja za 4, a vi za 3,,,) kad su kao mentalno poremećeni primljeni u radni odnos.

Naravno, sve sto ne valja, treba da leti.

++++++++ apsolutno tacno.