Prijava
   

Školovanje

Ubijanje vremena i trošenje novca. Postavlja se pitanje da li se isplati.

1 godina pretškolskog. - Oko 2000 din
8 godina osnovne škole. - Oko 60000
4 godine srednje škole. - Oko 30000
4 godine fakulteta ( lus dve za svaki slučaj) . - Ukoliko ste samofinansirajući oko 650000. Ukoliko niste onda oko 100000

Kada sve izračunamo (a u pitanju su samo knjige i sveske bez ekskurzija, garderobe i odeće) potroši se između 192000 i 742000 dinara.
I sve to da bi ste posle mogli sa diplomom da budete na birou.

Komentari

1. Srednja škola nije obavezna, a kad se već ide u nju, treba opravdati novce, i tamo naučiti kako da stvoriš te potrošene novce svojim radom, i da stvoriš još i za održanje neke porodice koju bi trebalo svak' da stvori. ( U stvarnosti, klinci idu u srednju školu da ne bi radili ništa, a u školi ne učili).

2. Isti ti srednjoškolci, kada dobiju diplome, požele da upišu i fakultet. Otac, sav ponosan, stvara pare ni od čega, ispod kamena će da ih nađe za to. A klinac mu je TABULA RASA, jer je kroz srednju prošao kao pas kroz rosu. I normalno, ne da su mu troškovi samo za knjige, i odeću i hranu i stanarinu u BGU, već tu mora da se ukalkuliše i mito za profane, jer nisu ludi da neznalice puste da polože ispit bez MITA.

I tako te neznalice dobiju i fakultetsku diplomu, koja pride, ničemu ne vredi,i odu na biro rada. Pričaju kako žele da nađu normalan posao, da rade, a ustvari žele reprizu sreddnje škole, firmu gde će ujutro otići na posao, da do 9 pije kafu, a od 9 ode na "terenski rad", a sa terena direktno kući.

I da za to prime platu, kao nekad od roditelja džeparac.

Dragi prijatelji, toga ima samo u javnim službama, tj u opštinama po Srbiji najviše, a tamo ne mogu sve neznalice da se zaposle. Tako da, ako već ne učite, ne iscrpljujte finansijski svoje roditelje, i naučite nešto, ali stvarno, vredeće vam zbog vas samih, jer ne mogu svi da rade u opštini, i da budu na budžetskim jaslima.

Izvinjavam se, ako sam nekoga uvredio, ili nekoga stavio u isti koš sa neznalicama profesionalcima.