Prijava
   

Školske sekcije

Vučja jazbina u vučjoj jazbini. Sekcije su navodno dobrovolje školske aktivnosti, mada nastavnici često regrutuju decu u "drug Raja" stilu*. Najzastupljenije sekcije su dramska, recitatorska, literarna, novinarska, horska i druge. Pored ovih zvaničnih, postoji i nezvanična dizajnerska sekcija u koju automatski ulaze najsnažnija deca u školi. Sekcije dolaze u prvi plan kad škola organizuje neku priredbu. Tada nastavnici prete lošim ocenama i čime god mogu ne bi li naveli sekcijaše na žestok rad, a dizajnerima prete isključenjem iz škole jer oni najčešće već imaju loše ocene.
Najgore u celoj priči o sekcijama je što regruti moraju da ostanu posle časova i sve to spremaju.

* "Ti, ti i ti. Vi ste dobrovoljci"

Nenade ti ćeš recitovati "Banović Strahinju", a Marija "Na Gazimestanu". Samo da Perović i Tomić pomere ove stolove u stranu.

Komentari

Dao sam ti plus, ali toga nema u mojoj školi. Sve sekcije su dobrovoljne i do jaja (barem ove u kojima sam ja aktivan: novinarska, sekcija kreativnog pisanja, planinarska i filozofska)

E a znaš koliko si me razočarao čoveče, celu noć se nadam da će neko definisati The Wall, i ti postaviš sliku iz filma, i ja taman mislim TO CARE, kad ono...
Al evo ipak sam ti dao plus...

Nisam ni video zahtev za The Wall, samo jednom sam definisao nešto po zahtevu tj traženo... Ja sam ovo pisao na ličnom iskustvu jer sam bio recitator i upisan u tu sekciju mada me niko ništa nije ni pitao. Po potrebi su me zvali i da glumim i slično. Nikad se nisam prijavljivao

Izvini ako sam te baš toliko razočarao, nisam namerno. Vidiš iz mog iskustva zašto sam se setio te slike ;)

Ma opušteno, trenutni izliv emocije. Definicija ti je ok, sigurno je žešće sranje kad te teraju da učestvuješ :D.

Otaku, XIII-ta ima sekcije? OMG! Pa tebe to čudo još i zanima!
Ja brisao odatle, i to bez da čujem zvono....

Kako ne čoveče. Pa novinarsku vode učenici, a sekciju kreativnog pisanja vodi Dragan Đorđević. Ne znam da li ti je on predavao, ali on je toliko kul faca da ti dođe žao što sekcija traje samo sat i po.

majko mila kakav killa...

...jer sam bio recitator i upisan u tu sekciju mada me niko ništa nije ni pitao. Po potrebi su me zvali i da glumim i slično. Nikad se nisam prijavljivao.

Isti slučaj. Te dan škole, te priredba o Savindanu, te Vukov sabor, te takmičenje u recitovanju, te ovo, te ono... Kakvi blamovi!

Заиста. Скоро сам наишао на једну своју слику са сцене хахаха