Prijava
   

Škripa daske na podu

Uvek te oda kad treba da sprečiš ubistvo u filmu. U stvarnosti obično probudi roditelje kad se vraćaš pijan iz provoda.

Film:
Približavaš se slabo osvetljenim hodnikom sobi iz koje dopiru nekakvi čudni zvuci. Otvoriš ormar kad ono odelo ti izašlo iz mode. Ne, stani, to je samo loš san, ili glup vic. Uostalom, nije ni važno. Elem, približavaš se sobi laganim korakom, malo ti fali da iza ugla nazreš lice čoveka sa crnim šeširom u tamnom odelu dok ti je sagovornikovo lice potpuno vidljivo, to je, naravno, tvoja povremena kres - kombinacija kojoj si u vrtlogu strasti poverio neku dugo skrivanu porodičnu tajnu. Bum, i žena je mrtva. Spremaš se da asasinu s leđa zadaš fatal blow, krećeš, škrrr (dobro poznati zvuk), bum, osećaš hladno olovo sačme i gušiš se u sopstvenoj krvi. Ne, ne i ne, ipak ne možeš da ubiješ glavnog lika. Umesto toga bacaš se u stranu u stilu Maks Pejna, vešto izbegavajući raspršene šrapnele sačme, sakriješ se iza zida, vadiš oružje, kad ono imaš šta da vidiš, ostao si bez municije, polako proviruješ, a od ubice ni traga ni glasa. Nema veze, tvoj je na kraju filma.

Stvarnost:
Vraćaš se kući u sitne sate, nekako potrefiš kvaku. Ulaziš tiho, polako skidaš patike, i spremaš se za izazov večeri, kako preći dugačak hodnik od starih dasaka, a pri tom ne probuditi roditelje? Hm, eureka! Pada ti na pamet scena iz Čarlstona, u vinogradu. Odigraćeš. Jeste da ti fali riba, al' šta da se radi, moraćeš da improvizuješ. Hvataš predmet svojih mokrih snova za ruke i uz zvuke tanga krećeš, zadivljen si svojim umećem čak toliko da nadmašuješ i Asku, i sve ide kao podmazano, već nazireš vrata svoje sobe, pobednički osećaj te obuzima, škrrr (not again), toliko je zaškripelo da si zamalo odvalio dasku, skrhan porazom saplićeš se i padaš. Nema veze, bar si pokušao.

Komentari

predugački primeri ali definicija odlična +

Дугачки, али вредни читања.
Свака част.

Jebacki dobra.Svaka dala +!

vrhunski primer i komparacija!!! +

Hvala još jednom svima!

Odlicni opisi, vidi se da imas talenta za prozu, jedina zamerka: ne kaze se hvali, nego fali :) Potpisujem da si iz naseg glavnog grada ;)

Nisam nigde napisao hvali, ali puno hvala. Nisam iz glavnog grada. :)

Jesi, napisao si da ti 'hvali riba', pa si posle mog komentara ispravio na 'fali' ;) Pa ne bih komentarisao da si napisao kako treba :)

E da teka sam sad video, mislio sam da si hteo da mi kažeš za onaj u prvo delu definicije "malo ti fali" pa sam tek posle komentara primetio da sam dole pogrešio. Hvala i na ispravci još jednom! :)

Molim i drugi put :)

Vrhunac je ipak Aska d sip, prejako!

Otvoriš ormar kad ono odelo ti izašlo iz mode. Ne, stani, to je samo loš san, ili glup vic.

+ i *

Bravo tjomi care, davno dadoh plus :)

Ja ne volim duge definicije ali ova ubija.Aska je najbolji deo. +

ПРЕНАДРКАНО ДОБРА +

Haha... :-D
Toliko stvari si odlično povezao i fino, slikovito ispričao. Tačno sam mogao sve fino da zamislim, kao da gledam.
Sad ću malo da pregledam i ostale tvoje definicije, ako imaš, a čekam i sljedeće.
Svaka čast! :-D

Hvala svima još jednom! Trudim se. :)

Kladim se da definicije smišljaš na WC šolji i bilježis u tefterče, a poslije prepisuješ na Vukajliju. :-D

Kladim se da definicije smišljaš na WC šolji i bilježis u tefterče, a poslije prepisuješ na Vukajliju. :-D

Nešto slično, čvrsto verujem u genius loci a WC šolja zauzima posebno mesto.

najjaca fora "nadmašuješ i Asku" :D

Naravno, i ja vjerujem u to. Na primjer, u vanjskom wc-u, tj. klozetu, nikad ne bi mogao da smisliš dobru definiciju kao što to možeš na wc šolji. U početku je teže, pošto je malo hladna, ali kad se ugrije, prosto same misli poteku, uglavnom blage, mekane misli. A ako si mučio želudac nekim teškim vlaknima, onda mogu da budu i crne misli. Da ne kažem zelene.
Dok, u klozetu ne možeš da se skoncentrišeš, jer stojiš na jednoj nozi, drugom pokušavaš da ne ubodeš u tuđi minuli rad (R III), jednom rukom se držiš dok lebdiš iznad rupe, a drugom držiš vrata da neko ne upadne. Ne možeš da razmišljaš, jebote!
Zato mislim da treba dati Nobelovu nagradu onome ko izmisli wc šolju. Sigurno mu je i bila namjera da stvori jedan genius loci, koji će svako da ima kod kuće i tako omogući da svako doprinese stvaranju velikih rijeka genijalnih misli i ideja, koje će olakšati biljkama, a tako i čovjeku život na Zemlji i šire.
:-D

Aska i ovo kobijedili:

Ne, ne i ne, ipak ne možeš da ubiješ glavnog lika.

pluščina