Prijava
   

Slalomljenje

Stil skijanja stila bez. ŠKK tehnika spuštanja niz snežnu padinu nadobudnih i skoro uvek muških predstavnika ljudske vrste, koja se maltene uvek završi lomom najmanje jednog učesnika saobraćaja na ski terenu, kolateralna šteta vrlo verovatna. Uglavnom - način smučanja pomoću štapa i kanapa...samo bez kanapa i na jebenim skijama.

Elem, inspirisan filozofskom premisom malog Đokice i baziran na nikakvom ili skoro nikakvom znanju o skijanju kao aktivnosti potencijalno opasnoj po život (sopstveni ali i drugih korisnika, hnjo), tip samoubistva iz naslova predstavlja nezaobilazni deo pejzaža na gotovo svim skijalištima širom sveta...a kod nas je to ona scena kada blejiš u kafiću pored staze na Kopu, kulerski cirkaš fuka ili cevčiš pivo (0,33) a ispred tebe proleće baja u nezadrživom "uz'o-zalet-sa-Pančića" spustu, visoko podignutih štapova, raskrečenih nogu i nedvosmisleno u pravcu rendom žene sa detetom. A i one koji kurac više dovode tu decu na planinu...

Negde na Malom Karamanu...

- Uuu, tebra, vidi one dve pičke dole što gledaju u našem pravcu, sigurno oće da se karaju, hehe...E, a znaš šta sad treba duradimo, brate?
- Ne, brate...al' kapiram da ti već imaš idej...
- Znači, treba se zaletimo k'o nenormalni i taman kad budemo bili u paraleli sa njima, onako naglo zakočimo i bezobrazno ih isprskamo snegom! A, šta kažeš, tebra, hahaha?
- Kažem da si jebeni retos jerbo jedva znaš u plugu da voziš a kamoli nešto ozbiljnije. Jebote, matori, tek si fazon treći dan na skijama a ti bi dizvodiš veleslalom zbog nekih ribidž...E, vid' budale...

7 dana kasnije...

- E, brate, si dobro? E, 'el me čuješ?
- Brrate...jesssi...ttti? Gdde...samm...to ja?
- U Kraljevu, tebreks, u bolnici. Bio si u komi 7 dana, sad si se probudio...
- U kkommi?? Ali...kkkako??
- Pa, lepo sam ti rek'o da se ne zalećeš dole a ti navr'o ko blesav i eto...
- Kkeva moja? Ć-ćale? Zzznaju li?
- Znaju, bre, eno ih u čekaonici, pričaju sa doktorom...Nego - kako si?
- Nne znamm baš...kkao da ne m-mogu da osettim nnoge...
- Ma, biće to ok, brate, doktori su optimistični...
- A ššta ti radiš, bratte? Nisi valjda celo vremme bio ovvvde sa m-mnom, hhehhe?
- Pa, ono - obilazio sam te svaki dan i to, ali kako do danas i nisi bio neko naročito interesantno društvo - ako me razumeš, lololo - većinu vremena sam provodio sa Milicom i Jasminom. Ono, dosta liberalne devojke što se seksa tiče al' nemaju pojma da skijaju...k'o ni ti, heheh...

Komentari

Op, op. Plus.

Пре ће бити

Коп, хоп, ПЉУУУС!

Тоетај неки "дефка рилејтед" хумор:)

ja izletao iz šume i preletao preko tanjira na malom karamanu, ljudi nevera

Hahaha, koi si noooob;))))

Ja uklizala u kafic i porisala sto, babu sto davala moralnu podrsku unuku sa instruktorom, pokupila stolicu za koju sam mislila da me moze zadrzati al nije. Zadrzao me je mlad gospodin instruktor skijanja koga sam takodje sruila usput i predlozio mi casove. Na drugom casu spustla se sa karamana bez grljenja jelki, instruktor slomio nogu. Ovim putem ga pozdravljam.... Sigurna sam da me se seca.

јербо једва знаш у плугу да возиш

Hahahahahahah
Tako mi je fino legla ova defka. Mora ovdje i patrik ići

:))
Gori su oni na daskama. Ne mogu ni da prikoče u mestu. Meni veća frka od njih.

Uuu, mojne snoubord da mi diraš, to mi je nedosanjani san...ono, probao par puta da vozim ali nikako da se "prešaltam" sa skijaškog položaja (frontalno) na borderski (stranično). Dosta zajebana stvar, pogotovo što nikad nisam bio ni neki zapatilac skejta, jbg...:)

Kace kurči ovaj bratić u primeru, oprem dobro.
+

Skijaš, maćori?

Ma jok. Imao kao mali neke skije, ali ništa nisam napravio. Samo pičio pravac, dok ne ubrza, a onda se ko Rambo bacao u snijeg.

Шта ти је другар! Можда није неки инструктор скијања, али је успешно одменио друга, опслужујући две девојке одједном, а још је стизао да свакодневно запне са Копа у Краљево да обиђе другара у болници. Штоно кажу: човек једанпут!

Pa, brate, mora neko kad se ovaj surduknuo u provaliju lololo:)

Nosi li, bre, iko kacigu ???

Колегинице, то је дизвинете за - кукавице. Кацига смањује адреналински осећај за 50%, јбг:)

Тхе Проф, ja sam tako bila jako hrabra, da ne kažem antiprotivna kacigama (ovo ovde namerno pišem po 38. put), dok nisam osvanula u intenzivnoj nezi na neurohirurgiji.
Jedan banalan pad, iz jedne krajnje penzionerske vožnje bajsa se završio prelomom lobanje, gornje, vilice, poda orbite i zigomatične kosti.
Pored mene su ležali pravi adrenalinski likovi: osobe koje su pale sa motora sa kojima se nije moglo komunicirati.

Isto, ako ne i gore, važi i za skijanje.

Žao mi je što čujem da ti se to desilo. Ja skijam od 5-6 godine života, maltene sam profi na skijama, par puta sam vozio i kao takmičar (sa kacigom, naravno, ne daju drugojačije), ali inače nemam običaj da se "slalomim" po ski-stazama, vozim onako lepo, estetski uzvišeno, šarplanince i ostale samuraje na stazi izbegavam u bukvalno"širokom luku":))

Ali u pravu si, delimično, samo što (i sad bez sve šale) sa kacigom zaista ne možeš da doživiš sve lepote skijanja, vetar koji ti šiba po licu, toplotu Sunca, svežinu vazduh i taj divni osećaj lebdenja kroz snežna prostranstva. Uopšte se ne zezam - skijanje se voli zbog toga, ne zbog brzine ili adrenalina. To pravi skijaši dobro znaju...

Ko ume da uživa u prirodi (i to upražnjava) ima meru za sve. Teško da mož' da mu se omakne bahaćenje.

E to. Samo što su oooogromna većina padobranci koji su tu došli jednom u 10 godina i sa sobom poveli svoj prostakluk i dizelaštvo...