Prijava
   

Smisao

Smisao je kad dotaknes sustinu, kad s andjelima spavas, kad s Bogom putujes. To je taj osecaj koji se ne opisuje, vec se drzi za sebe i delis ga samo sa Bogom. Ovakve i bolje mudrosti o SMISLU cucemo od popova, koji su naravno nasi predvodnici, nasi vodici, nasi pastiri, nas fenjer u tunelu. Ja, iako nisam pop, mogao bih ovako dugo da mudrujem ali sigurno ne kao popovi. No, postavlja se pitanje sta NIJE SMISAO.

Sigurno da nije smisleno misliti da popovi mudruju mnogo i da manipulisu ovcicama. Sigurno da nije smisleno misliti da su religije macevi u rukama opasnih ljudi. Ne, nema smisla. Da li ima smisla napisati na Vukajliji sledece:

„ -Popovi-

Judi sa ocajnim osecajem za ukusno
odevanje ili sto bi Darko Dare Nadareni
Kostic rekao stajling, pa su smislili
uniformu kao resenje. Takodje ih karakterise
nikakav osecaj za humor, iz cega se moze
izvuci da im je duhovnost ravna nuli.

Natripovali su se da su nekakvi pastiri,
a svi ostali ovcice. Kad im se prohte oni
ce ovcice da pomuzu ili pak isibaju.“

Pa ne, naravno da nema smisla. U to ce vas uveriti i moderator (kanalizator) Vukajlije i staviti vam to vrlo jasno do znanja tako sto ce vam obrisati „definiciju“ uz komentar NEMA SMISLA.
Naravno sve drugo sto se pojavi na Vukajliji i sto prodje kroz skener i budno oko odgovornog moderatora jeste smisao. Sto znaci ako trazite smisao, na pravom ste mestu, jer moderatori odvajaju smisao od besmisla i upravo ovde na Vukajliji cete naci smisao.

Komentari

Naravno moderator je po definiciji azuran pa mu nece biti tesko da komentar "nema smisla" pretoci u "Nekvalitetno".

Naravno kvalitetnih definicija sam se nagledao ovde na Vajakliji, dovoljno je da pogledam definicije o Natasi Kandic(http://vukajlija.com/Nata%C5%A1a%20Kandi%C4%87). Sve same smislene i KVALITETNE. (samo me nemojte videti kao njenog fana, prilicno sam ravnodusan). Samo ovde je mnogi vide kao da je ona vodila i zapocela neke ratove a ne neko drugi, i naravno vrlo je kvalitetno i da ne zaboravim smisleno, opisuju.

e, vala si se prosro za +

Ovako,ja sam je obrisao, a mislim da to tvoje viđenje zaista "nema smisla" i da je produkt tvog životnog neiskustva i mladosti.

Zaista ne bih više pisao i obrazlagao ovo moje mišljenje, a i definicija ti je svejedno bila negativno ocenjena. Zašto ne probaš da postavljaš svoje definicije na nekom sajtu koji nije zabavnog karaktera.Tamo bi se uklopio...

pa moja "definicija" jeste zabavnog karaktrera bas kao sto su popovi program propagandno-zabavnog karaktera. Ja sam se vrlo dobro nasmejao pisajuci ovo, tako da sam valjda na pravom mestu, uz naravno vecito trazenje za smislom koje vec znamo da mogu naci ovde.

Teško da ćeš smisao života da nađeš na bilo kom internet sajtu...a nećeš ga naći ni kod te Nataše Kandić, a ni kod nekih popova. Popovi su samo ljudi.

cini mi se da bih ja smisao trebalo kod tebe da trazim. Govoris s puno iskustva i nemladalacki.

Možda zato što uopšte nisam mlad i bez iskustva? :-))

kurd care to je bilo ironicno, jer si ti meni rekao da sam mlad i neiskusan u predhodnom komentaru.

sad cu morati da palim, pa se vidimo na nekoj drugoj voznji

Cemu pominjanje popova i Boga u ovakvom tekstu......pa to je bogohuljenje.Kakve ,bre,veze imaju popovi sa asto smatras da su oni mudri?Priblizniji pojam za njih je ...pokvareni

Pa nije, imas svakakvih, cak i dobrih, pa i mudrih. Ponekad ces od popova cuti zaista mudre i dobre stvari, ali i nepotrebnu mistifikaciju i povezivanje tih stvari sa svemogucom imaginarnom figurom.

Takodje upadaju u oci i ozbiljne druge devijacije kao i ta uloga koju su oni sebi dodelili. Zanimljiva je njihova natripovanost da su oni nekakvi pastiri, da su oni nekakvi posrednici izmedju vise sile i svih nas otalih, jelte ovcica. Da se covek tako izlozi i da sam sebe dozivljava na takav nacin potreban je bas poseban ego i psiho profil. Pokusaj sebe da zamislis u toj ulozi. Postoji Bog, a ti si taj koji ima specijalnu misiju da budes u kontaktu s njim preko specijalnog protokola, kako bi pak utirao put gresnicima i obicnim smrtnicima i bio njihov putokaz. Najludje je to sto se mnogi od njih zestoko naloze u toj ulozi pa stvarno misle kao sto sam vec gore rekao „Kad im se prohte oni ce ovcice da pomuzu ili pak isibaju“. Stvarno poseban ego, rezultat verovatno toga da su u detinjstvu bili inferiorni i neprihvaceni u drustvu ili vec neki slican fazon, pa to kompezuju kroz tesku borbu za zauzimanje neke jako bitne autoritativne funkcije u drustvu (kao sto pop jeste u ocima mnogih). Oni su izabrali da taj autoritet sticu napredujuci na hijerarhijskoj lestvici organizacije kao sto je crkva, verovatno jer im je to jedini nacin da u necijim ocima postanu bitni. Oni sve sto steknu u zivotu duguju tom polozaju. Taj polozaj im donosi i ugled (toliko zeljeni), i moc (toliko zeljenu), i novac (sad to zavisi od osobe, nekima su moc i ugled znatno bitniji, svesni da ce novac doci uz to), i zenu (toliko zeljenu). Zbog svega toga oni taj polozaj grceito brane, kao i ono sto ih je dovelo na taj polozaj – religiju.