Prijava
   

Snaša

Seoski izraz za vrlo atraktivnu snajku koja se može pohvaliti lakim moralom. Ona će iskoristiti svaku priliku da raširi noge pred drugim muškarcem, bilo da se radi na njivi, beru jabuke i šljive, trebi boranija ili se priprema slavska trpeza. Svi u selu znaju za njeno ponašanje osim svekra i muža. I svi je zovu snaša.

Snajka ili snaja je imenica kojoj pribegavaju ukućani i pod njom se ne misli ništa podrugljivo na račun mlade supruge. Snaša je već druga priča. One su obično lepe devojke, kršne, imaju atribute, mogu se pohvaliti duhovitošću ali pameću ne. Zbog jarkog voljenja muške stvari prema oženjenim mladim komšijama i dečacima koji su već počeli da trče za suknjama, tepaju joj snaša.
U našoj istoriji, ovakvih premeraka je bilo najviše posle Prvog i Drugog svetskog rata kada muškog nije bilo ni za lek. Mladih snaša je bilo svuda a njihovi muževi su poginuli negde na ratištu. Željne pažnje i muške ruke, lako su padale pod požudu ljudi koji su im dobacivali i zasipali komplimentima.
Opravdano. Ali danas, ima snajki koje su takve i bez pojave rata. Svako selo ima neku svoju najpoznatiju.

1: Predraže, kakva je ona Simka?
2: Uuu, ne pitaj, prava mesnata. Ne bih silazio s nje.
1: Znači zna znanje?
2: Nego. Naučila je ona, reče mi, još dok se nije udala, prvi put je u nekom voću dala nekom vrednom lepom momku, ali, meni reče sinoć, ja sam joj najbolji. Posle branja višanja, uhvatih je dok je silazila s drveta i odvede me u ambar, tu smo se po senu valjali. Veruj mi, umiorio sam se više nego kad sam četiri dana žanjao po najvećem Soncu. Opasna je snaša Simka!
1: Hehe, kakav si lisac. Samo pazi ti da te ne uhvati gazda Joca, nećeš se lepo provesti kad te provede kroz onaj mlin!

Komentari

hvala, ne znam što ovako malo ocena

jebote 8 ocena za sat vremena. kud se dede ovaj narod?+

ovo može glat u odabrane!!!

juče izbacio dve defke, oko devet ocena svaka od njih, mozda sto je petak, ne znam
gugi poznat po procenama za odabrane hehe

kornelije, ja imam prako 15 iljada komentara, komentarisala i kurti i murti...ne zanimaju me ocene, bitni su mi komentari.
pre neki dan napisala nešto i bilo 2 dana bez komentara...još sam u šoku.
ovo sve otišlo u kurac.