Socijalno

Др.Срки 2012-08-10 12:27:29 +0000

Место пада многих (свих) људи. Легенда каже да нико до сада није успео да из прве поднесе захтев. Прича се да је шалтерска службеница, Цица звана убица, првак света у игрању игрице "soliter" и да нико никада није успео да је надмудри.

Подне, старији човек долази у социјално да преда папире за инвалидску и ко за инат, ради само један шалтер и то шалтер Цице убице. Шта ће, прилази и:
-Добар дан.
-Шта је сад старино видиш да правим попис (играм "soliter") на компјутеру?
-Па ја бих хтео да предам за инвалидску, имам тешко оштећење мозга.
-Дај те папире да видим! Хмм, шта имаш овде, важећу личну, пасош, извод из матичне књиге, уверење о држављанству, извештај лекарске комисије, налаз лекара специјалисте, још један налаз специјалисте, лабораторијске анализе крви, урина, мокраће, а 'де ти је бактериолошки налаз мокраће и столице? Добро, ај да видимо шта још имаш, потврда о примањима, месту становања, да немаш више никаква примања, извод из књиге венчаних... И само ово?!?
-Па да, треба још нешто?
-Хехе старино, па ти мене зезаш, треба ти још (Цица убица гласно удахну и поче): извештај првостепене комисије, извештај другостепене комисије, налаз још бар тројице специјалиста, уверење да ниси осуђиван, возачка дозвола, саобраћајна дозвола, дозвола за мотокултиватор, чамац, мотор до 125 кубика, затим (опет удахну, неми човек стоји укочен) твој зубарски картон, зубарски картон твојих родитеља, потврда да си жив, јер не могу ја да гатам у пасуљ да л' си то ти или твој брат близанац, онда сагласност оба родитеља не старије од шест месеци, потврда да си на бироу, ђачка књижица, сведочанство о завршеној основној школи, диплома средње школе, диплома факултета, индекс, све твоје кривичне и прекршајне пријаве, број ципела оверен у суду, затим радна књижица, књижица добровољних даваоца крви, санитарна књижица, здравствена књижица, штедна књижица, војна књижица, партијска књижица, потврда о плаћеном порезу, тв претплати и комуналијама и последњи очев пензиони чек. И кад то скупиш, дођеш овде и попуниш два ШЕ-ВЕ обрасца за пет минута, ја ти штопујем време.

0
15 : 4

Najnovije definicije

"Osimi velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda."

Politika | 31. Januar 2011.