Prijava
   

Sok od borovnice

Krajnje eliptična sintagma čije izgovaranje implictno podrazumeva da ste rekli:
Dobar dan. Kako ste? Vrlo lepo izgledate, moji komplimenti. Ah, ta nemojte biti tako laskavi, odista. Vaša mama voli sir, ma nemojte, i moja tetka voli sir. Vreme? Pa relativno je lepo, predviđaju kišu, ali nadajmo se najboljem. Nikako ne volim kišu, Tada ne mogu da sedim u svojoj vrtnoj garnituri, u bašti, ispod dedinog vinograda čije vino godinama čami u podrumu i čeka svečani trenutak i između ruža koje sam lično kalemio.
Svakoj sam ime nadenuo. Zaista. Smatrate grehota je da vino sedi u buradima sve ove godine? O, pa dozvolite, dakako i sami znate da ono vremenom postaje samo bolje. Dozreva, dobija taj nenadomestivi bukee. Ta, ti burići su iz naše šume, rukom birane letvice, premazane najfinijom vanilom i duvanom koje sam lično donosio sa svojih putovanja.
Da, da, to su te slike iznad kamina. Vidite, taj kamin je jedina stvar koja mi olakšava hladno vreme. Nemam porodicu, ali širi tu neku porodičnu toplinu, pa taj nedostatak retko primetim. Želite da popijete nešto? Ja ću jedan sok od borovnice.

-Poštovanje gospodine Vuisiću, kao i obično?
-Naravno.
-Sok od borovnice?
-Ne seri mali, litar belog i sifon.

Komentari

Minus si automatski dobio zbog nepotrebnih i nepravilnih linkova. Dalje neću ni da čitam.

Ne, ozbiljno, moj predlog ti je da ih izbaciš.

Шта је писац хтио да каже?

majstore, ako nesto nije definisano ne znaci da ne treba da bude linkovano. mogu samo da sutnem glagole u infinitive, a trenutno sam kratak sa defkama da sve sto fali definisem

Шта је писац хтио да каже?

Pa dje si ti video da pisac objasnjava sta je napisao? Ovako uvek mogu da se vadim da sam hermeticar, neshvaceni umetnik bacen u okean postojanja. Tj. da pijem sok od borovnice.

Kakva je to definicija gdje trebaš da pročitaš još 10 definicija u toj definiciji?