Prijava
   

Spavač

Opasan lik. Ne muva ništa preko nedelje, a onda izađe jedno veče, aktivira se, i odvoji neku oćnu neznanku. Onaj ko ga ne poznaje bi dozvolio sebi da kaže za spavača da je lik kog ne zanimaju žene ili bi otišao toliko daleko da ga nazove šonjom ali bi jedan izlazak sa njim i neprocenjivo iskustvo koje bi stekao gledajući majstora na delu promenio ploču i u svakom novom spominjanju dotičnog bi nazivao trsiteljem i pičkoljicom. Treba istaći da spavači u svojim ljubavnim poduhvatima ne nastupaju kao sponzori već da pripadnice lepšeg pola osvajaju dobrom pričom.

- Brate, je l' ideš na rođus kod Milene?
- Što me pitaš kad znaš da sam do ušiju zaćoren u nju?
- Onako... I je l' si planirao da uradiš nešto?
- Otvoriću joj svoje srce.
- Lepo... Nego, Petrarka ja se ne bih previše nadao.
- Zašto?
- Pa, zvala je i Kizu Spavača, a pošto znam sve njene drugarice ne bih se nešto preterano nadao da će da odvoji neku od njih.
- Pa, ne mora da znači...
- Sanjaj. Sve su ružne k'o Englezi.

Komentari

Jeben je Kiza :) +

Spavač u prevozu, spavač na poslu, u školi,pri izlascima...šta sve nije "spavač" u definicijama..

+ ipak, kul primer

- Jebeš li štogod?
- Jok, spavač u meni spava...
- Jebi dok si mlad...
+

Ne volim defnicije koje se već u naslovu potpuno oslanjaju na superiornu definiciju, u ovom slučaju "Spavanje". Još i prva rečenica "opasan lik". Niđe veze.

Ako je definisan spavač u smislu "sleeper", onaj koji je pritajen, pa tek niotkud bljesne, onda se izvinjavam, mada bi i u tom slučaju kritika bila negativna, jer nije lepo objašnjeno.

Malo me je iznenadio skor...

Pozdrav, od prvog i za sada jedinog minusa.

мислим да је тиховање у питању, стога Вама + од мене.

Hvala ljudi.

Ne volim defnicije koje se već u naslovu potpuno oslanjaju na superiornu definiciju, u ovom slučaju "Spavanje". Još i prva rečenica "opasan lik". Niđe veze.

Ako je definisan spavač u smislu "sleeper", onaj koji je pritajen, pa tek niotkud bljesne, onda se izvinjavam, mada bi i u tom slučaju kritika bila negativna, jer nije lepo objašnjeno.

Nemam pojma kako si uspeo da povežeš ovu defku sa "Spavanjem". Toliko je očigledno da se radi o sliperu da bi i dete provalilo. Ok je ako ti se opis ne sviđa ali mislim da je početak defke nije razlog za negativne kritike jer je ovo rečnik slenga, a ne izbor za NIN-ovu nagradu...

Malo me je iznenadio skor...

Pozdrav, od prvog i za sada jedinog minusa.

I mene je iznenadilo da je riža za jesti odabrana al' eto... Život ide dalje.

Pozdrav od autora prvom minusu. Lep provod u penziji.

TAKO JE AGI OTERAO I KAFU SA SAJTA NEKO VREME....:ŠMRC:

E, pa kad ti se već nastavlja...

Nemam pojma kako si uspeo da povežeš ovu defku sa "Spavanjem".

Zato što "Kiza Spavač" ni u snu ne bih nazvao lika koji je "sliper" u smislu pritajenosti, a u definiciji pominješ još "vukajlizama", poput trsitelja, pičkoljice... Rekoh da se izvinjavam ako sam pogrešno shvatio, ali sam imao oba značenja u vidu i pred komenar, pa ipak nisi uspeo ni nakon drugog čitanja da me dovoljno ubediš ni u jedno ni u drugo. Zašto je, recimo bitno i da li nastupaju kao sponzori, ili imaju dobru priču? Kakve to veze ima sa poentom definicije? Ima još, ali da ne idem rečenicu po rečenicu. Mnogo je neodređenih detalja koji ničemu ne služe i nejasno je naglašena razlika između dva potencijalna značenja izraza. Jedna rečenica, a jasna, bila bi efektnija.

I ne očekujem da početak definicije bude za NIN-ovu nagradu, ali da makar bliže objasni naslov, posebno kada je u tako kratkoj, praktično udarničkoj formi, koja bi trebalo da sadrži suštinu i nosi sa sobom poentu. Ovde ti prva rečenica ne govori ništa. Spavač - opasan lik. Kako bre opasan? Zar mu je to ključna karakteristika? Ako smatraš da je opasan, napiši to nakon što objasniš šta je spavač.

Ova šala za penziju je simpatična, ne znam da li je trebala da nanese neki demidž. Ne penzionišem se, već ću biti još aktivniji na komentarima i u pisanju. A nevezano za dojučerašnje moderisanje, ja uvek, ali ODUVEK, ostavim komentar obrazloženja ako je moj minus prvi na definiciju koja u tom trenutku ima više od 10 pluseva. Smatram da je tada red da obrazložim.

Definicija nije loša, ali fali konkretnosti, da bude jasna i oštra. Nekada lakše dam minus na definiciju kojoj malo fali da bude odlična, nego na stvarno lošu.

mislim da je početak defke nije razlog za negativne kritike jer je ovo rečnik slenga

Upravo nisi pristupio definiciji kao nečemu što treba da ide u rečnik slenga. Moja kritika jeste negativna, u smislu da ide nakon minusa, ali ne treba da se brecaš tako ako ti već ostavljam kritiku tamo gde niko drugi ne bi ništa napisao, posebno ako pokušavam da ti ukažem na mesta gde je to moglo biti i bolje. Naravno, ne znači da sam u pravu, ali u tom slučaju postoje konstruktivniji načini da me demantuješ.

Ubacivanje "riže za jesti" ovde ne znam kakve veze ima sa definicijom koju komentarišemo, niti sa mnom.

Kafa je oprostila i Džonimir će, nadam se :)

ja mu ovo ne bi prećuto tebra!

Nisam započeo, a ne bi ni nastavljao ali nije lepo da ti ne odgovorim. Sve što sam imao da kažem o definiciji sam napisao u prvom komentaru i neću da odstupam od toga. Svestan sam da ovo sigurno nije moja najbolja definicija ali je daleko i od loše, a ne mogu ni da prihvatim ovo kao kritiku jer ne vidim šta bih mogao da popravim u definiciji na osnovu ovog tvog pisanija. Moramo da prihvatimo da se ne slažemo i to je to.

Ova šala za penziju je simpatična, ne znam da li je trebala da nanese neki demidž.

U vezi ove male provokacije... Šta da ti kažem. Srbin sam, jednostavno nisam mogao da odolim.

Kafa je oprostila i Džonimir će, nadam se :)

Nemam šta da ti opraštam. Nismo jedan drugom šumu sekli, pa da se zameramo. Budi mi pozdravjen...