Prijava
   

Spisak stanara sive, komunističke zgrade

Ekipa iz pakla. Skup persona koje samo po fizičkim karakteristikama liče na ljude. Ima tu svakakvih. Oni su te stanove zaslužili, dovodeći sopstvene živote u opasnost prilikom obračuna sa Turcima, Nemcima, Egipćanima, mravojedima i mamutima. Velike vojne penzije ih čine gospodom. Ispravnost njihovih odluka se ne sme dovoditi u pitanje, odlikovani su svakakvim bedževima, ordenjem i ostalim govnima.

Ratni veterani. Ne, oni nemaju vijetnamski sindrom, jer je isti za pičke. U sekundi će opraviti tenk, srušiti neprijateljsku letelicu tipa Dedal 2.0, dok će Ikar sam pasti jer je glup kao kurac. Brzinom svetlosti će se pojaviti na vašim vratima da izraze nezadovoljstvo izazvano preglasnim puštanjem tih "sektaških" izvođača.

Poslednje godine svojih života žele da provedu u miru i tišini, bez ikakvih neidentifikovanih ili identifikovanih tonova, a kad ih priupitate zašto onda to vreme ne provode na groblju, daleko od gradske vreve i buke, prete vam devetomilimetarskim metkom u slepoočnici. Mada šta ćeš, ima nas raznih.

Major - Traži strogu vojnu disciplinu. Hobi mu je gađanje dece koja se igraju ispod njegovog prozora pivskim flašama kroz prozor kuhinje, čisto da vidi, ima li i dalje u njemu tog "kiler instinkta". Nezgodan primerak. Ne znate šta da očekujete od njega.

Baštovan - Održava travu oko zgrade. Ta zelena biljčica je svetinja, ko bude gazio po njoj i tako joj bude smanjivao šanse za opstanak biće pojuren letvom sa sve ekserom u sebi. Toliko je truda i ljubavi uložio u bašticu, a oni tako.

Dežurni kenjator - Gluv kao top, tako da mu galama ne smeta. Kad god vas sretne, počeće priču o prelasku preko Alpa u Hanibalovoj četi i neće se ni potruditi da čuje vaše jauke i vapaje za slobodom, kao ni kasnije psovanje.

Snajperista - Osoba ženskog pola koja je iako iritantna veoma koristan član ovakve zajednice. Dok ona postoji, stanari neće bacati pare na nepotrebni video nadzor. Hvala joj.

Čiča Gorio - Deprimirani čiča koji je imao tešku mladost u Somaliji, gde je povalio neku kurvu koja je posle dobila dete, a on je tada već bio u Srbiji i čeznuo da čuje ono "tata".

Godo - Ne izlazi iz stana. Onomad kad je počelo da smrdi u zgradi, prvo ste pomislili da je on otegao papke, ali je ipak porodici iznad vas pobegao hrčak, udavio se u VC šolji i zaglavio u kanalizacionim cevima.

Srednjevekovna domaćica - Iskuvava veš na Smederevcu u 21. veku. Iz njenog stana ćete često osetiti vonj kiselog kupusa pomešan sa zvucima raskravljavanja skorelih dokolenica.

Mladi par - Prijatni stanari. Svako veče možete da ga bacite uz zvuke koje proizvodi gospođica dok analno prima nježnik kroz pocepane hulahopke.

Baba KGB-ovac - Žena koja nikad neće odati jatake svoje, niti će priznati da je smrad koji dolazi iz njenog kutka zapravo prouzrokovan time što je umrla pre 97 dana, al' joj je sin nezaposlen pa stoga greota da ostane bez penzije.

Komentari

Е хвала, инспирисале ме Енемијеве жалбе на комшилук. :)

Дао сам плус јер је врхунски написано... Али сморише више ове класификације :Д

А видиш да сам докон. :) Не знам шта ћу са собом. Покушах мало да експериментишем, ретко пишем класификације. :Д

Valjalo bi da nastaviš.
+

Kakva analiza, odlično.

Ја сам мислио да је ово Апофис! Пилс +

Фала људееееи. :) Није Апофис, зајебао си се. :Д

Jako lepo napisano. Ma preljepo.