Prijava
   

Spontanost

Bez planova, razmišljanja, računanja, obaveštavanja. Glavna stvar u kojoj se razlikuje muško od ženskog ponašanja i delanja, i s toga vrlo čest pojam u muško-ženskim raspravama.

1. To je ono kad muskarac ode iz kuće ujutru, i vrati se posle 3 dana, a u međuvremenu obišao sve drugove, napio se 10 puta, napušio 20 puta, igrao igrice 20h, posetio kladionicu 5 puta, nekim čudom se našao u drugom gradu, jednu noć prespavao kod ortaka, drugu na klupi u parku, treću nije ni spavao, uglavnom ništa nije kresao (srećom, pošto se nije ni kupao), i bio sve vreme bez punjača za mobilni…

2. To je suprotno od onoga kad žena ustane 7h, ode u kupovinu, sprema ručak, brine dal će da bude gotov dok se on ne vrati kući, dogovara izlazak 5 dana unapred, sprema se za isti ceo dan, od glave do pete, kresne se sa onim koga već duže vreme ima u planu, puni mobilni telefon i pre nego što se baterija isprazni, uvek se javi i najavi, uvek ima objašnjenje i traži isto, planira kad će da se uda, kad će da rodi dete…

Suština leži u samoj biologiji:

- ženski embrion u prvom trimestru ima 5-6 miliona jajnih ćelija, čiji broj do rođenja ženskog deteta padne na 400.000. Do puberteta taj broj se smanji na 40.000, a od tada svakih mesec dana propada po još 10-20. Do 45. sve propadnu! Žena je od rođenja u konstantnom procesu propadanja, ona nema kad da gubi vreme na spontanost. Ona mora da planira.
- muškarac baci više od 50 miliona spermatozoida u jednom ejakulatu, i konstantno proizvodi nove od puberteta do starosti (i posle 60. god). Njima se nigde ne žuri. Oni i njihovi spermatozoidi imaju sve vreme ovog sveta da budu spontani i da ne planiraju.

Komentari

Nevjerovatno dobra zapažanja.
Više puta proživljeno pod 1.

Hvala Džeronimo :), i ja sam doživela i to pod 1. i pod 2. :))

Prestani da prichash samo u zhenskom rodu!! :P barem nam (mi) olakshaj i prichaj u srednjem! :p