Prijava
   

Sportski radio komentator

Osim što priča u mikrofon nema sličnosti sa televizijskim sportskim komentatorom. Posredstvom interneta predstavlja vrstu u izumiranju pa se očekuje da će se uskoro pridružiti pandama i beloglavim supovima na listi zaštićenih vrsta.

Čovek čiji jezik palaca brže nego zmijski i koji ujutru kad ustane izgovori dve, tri narodne brzalice čisto da se zagreje. Poput Zoroa, niko ne zna kako on izgleda ali nije ni bitno, bitan je glas i interpretacija. Sklon preterivanju trudi se iz petnih žila da omogući slušaocima da u potpunosti razumeju dešavanja na terenu a često meč završi znojaviji od levog krila gostujuće ekipe.

Što se objektivnosti tiče njenih tragova nema. To je provaljeno tek nakon što je par navijača ponelo tranzistor na meč i pokušalo da prati i radio prenos i utakmicu direktno sa stadiona. Utvrđeno je kašnjenje od oko pola minuta u odnosu na akciju koja je u toku.

Dešavanja na terenu: Dubinska lopta ka šesnaestercu, gužva, par igrača drugoligaškog kvaliteta se gura, u opštoj gunguli na jedvite jade centarhalf izbija loptu duboko na protivničku polovinu, nailazi napadač i šalje je nebu pod oblake dok drugi golman koristi priliku da šora iza leve stative.

Radio prenos: Kakav centaršut direktno u šesnaesterac gostiju, žestok duel napada i odbrane, kakav start, peta, lopta se odbija ka penalu, putuje, dva igrača su u klinču iiiiiiiiiiiiiii centarhalf majstoski izbija loptu daleko od gola, međutim šta je ovo na drugoj strani, efektan kontranapad, lopta do "devetke" gostiju koji trči poput vetra nezaustavljivo ka golu, šutira je spoljnim felšom iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tik pored leve stative, golman je procenio da će lopta u gol-aut.

Komentari

Ne secam se kad sam poslednji put slusao prenos. Mislim kad je igrao Partizan protiv Djurgardena. Naravno, navijao sam za Djurgarden. Kad neko predje pola ovaj se odusevi ko da je stopostotna sansa. Ja uzmem tad upalim TV, a ono totalno drugacija situacija. Ali zanimljivi su radijski komentatori, ovi sa TV su mnogo smoreni. +

Ja sam najviše slušao derbije, kada nije bilo prenosa iz ne znam kojih razloga. I ponekad Radnički, ovaj moj iz Kragujevca...

Da, nekad nije bilo direktnih prenosa derbija. A nije bilo ni livescore-a, pa moras da cekas 2-3 sata da cujes kako je Zvezda razguzila Partizana 2:0, 3:0.

Eeee a sad uživo gledamo obrnutu situaciju :(

Odlična.
A tek ako je sa španskog govornog područja...

Eeee, Strajo... Bila su to dobra vremena...