Prijava
   

Srećne pilule

Širom ove naše Planete na koju imamo čast da smo osuđeni, odomaćeni naziv za antidepresive. Opšteprihvaćen i pomalo duhovit eufemizam za vrstu lekova čija svrha, doduše, nije nimalo duhovita ali je zato urnebesno uzaludna. Uglavnom, ono što apoteke u Srbiji najčešće NEMAJU a kafane rado ZAMENJUJU.

Jebiga. Razboli se čoveku duša, ispuva se k'o paradajz iz staklenika kad ga bocneš viljuškom i ne možeš je više napumpati u prethodan oblik pa da ga jebeš. Uplaši se, šta li, pokunji i sakrije u najmračnije kute ljudskog tela i neće odatle da izađe ma šta god joj radili. A čovek, šta će, pokunji se i on i pobegne sa reflektora Života, gorko žaleći što je tu ulogu uopšte i prihvatio da igra. I desi se ono najgore - ostane, siroma', sâm sa sobom. A nema ničeg goreg, dragi moji, nego kad čovek ostane sâm sa sobom. Jednostavno, nije za to stvoren i gotovo. Bolje bi mu bilo i da je u zatvoru, okružen najgorim otpadnicima od društva, neg' tu gde je sada, okružen samim sobom. Zaokupi mozak svim nijansama crnih misli i "ode u kurac" - što bi rek'o naš narod - odakle povratka nema redovnom autobuskom linijom ili crvenim cipelicama Doroti Gejl.

Elem, zabrinu se majka, otac, baba, muž/žena, prijatelji, uža rodbina ( jer neće da šire )...Naposletku i komšije počinju da primećuju promenu u, inače, "tako razdraganom držanju". Sumnja se u početku kolektivno na promenu vremena, pokvaren stomak, ljubavne jade ili na neku od kombinacija istih, tumače se simptomi i ovako i onako, pljušte saveti sa svih strana, svi bi da pomognu kako znaju i umeju. Onda se seti neko pametan da zovnu doktora. "Ma, šta oni znaju?!" - dovikuje rendom osoba sa dobronamernim izrazom lica - "Još će da nam našeg/našu...proglase ludim/ludom, pa kako ćemo onda od stida na ulicu?!". Ipak, u najvećoj tajnosti i sa kvalitetno osmišljenom pričom za ljubopitive interesente, mučenika ili mučenicu odvode kod "lekara za glavu", razbijajući tako stari porodični tabu o nekakvim padovima sa šljive čukundede Gvozdena od pre skoro jednog veka.

To cenjenog drmr-a, međutim, nimalo nije interesovalo. Susrevši se sa "bolesnikom" i revnosno pribeleživši njegove reakcije i sopstvene konstatacije na neko blokče, on nakon par minuta dolazi do jedinog mogućeg rešenja koje je u korelaciji sa količinom znanja stečenog nakon 15 godina studiranja Medicine i još toliko radnog iskustva sa "najgorim slučajevima" - TABLETE...

- Dobar dan...
- Dobar dan, izvolite...
- Ovaj, molim Vas jednu kutiju cipraleksa...
- Imate li recept?
- Da, ovaj, naravno...
- Hm...Ovo je u redu ali, znate, nemamo trenutno. Nestalo nam. Navratite sutra, baš nam stiže pošiljka iz Bukureš...
- Neka hvala, ubiću se već večeras...Doviđenja.

Komentari

Neka hvala, ubiću se već večeras...Doviđenja

Ljubaznost prije svega.+++

Jedan od autora kome svaka defka kvalitetom zaslužuje da se nađe na naslovnoj.

Kvalitetno pisanje profesorovo... Plus!

Stvarno mnogo uložiš u svaku defku. Taman kada hoću da ti napišem da nema potrebe svaku temu obrađivati tako opširno, nakon što je pročitam, predomislim se. Bravo +++

Doktor kad opravi +++

:+D

Širom ove naše Planete na koju imamo čast da smo osuđeni, odomaćeni naziv za antidepresive.

Dalje nisam čitao, za sada...

Širom ove naše Planete na koju imamo čast da smo osuđeni, odomaćeni naziv za antidepresive. Opšteprihvaćen i pomalo duhovit eufemizam za vrstu lekova čija svrha, doduše, nije nimalo duhovita ali je zato urnebesno uzaludna. Uglavnom, ono što apoteke u Srbiji najčešće NEMAJU a kafane rado ZAMENJUJU.

Tu već mogao kraj, Agi. Jebiga - mor'o sam da zakenjam...:)

Ne dam ti šarene pilule...
+

Neka, neka, piši šire ovako kako pišeš. To je tvoj stil, a kao što sam mnogo puta do sada rekao imaš tu sposobnost da napišeš koliki god hoćeš tekst, a da ne bude dosadan.
+

Srećne pilule za nesrećne ljude u ovom otuđenom svetu. Suviše jednostavno.
Bravo, Profesore. +

Lepo rečeno, paperjasta.

Lepo pisanije brale +

Primer je ubistven :)
+++

To Profe ljubim te u dirigentsku palicu ili se to zove štapić lololo +

Jedan od autora kome svaka defka kvalitetom zaslužuje da se nađe na naslovnoj.

Primer je objasnio.

To Profe ljubim te u dirigentsku palicu ili se to zove štapić

"Baton", ako ćemo da budemo precizni. Potekao od reči "batina" lololo :)

sve sto bih hteo reci je vec receno.