Prijava
   

Srpska ksenofobija

Za razliku od "normalne" ksenofobije, koja se uglavnom ispoljava negativnim stavom prema strancima koji dođu u tvoju rođenu zemlju, srpska vrsta ksenofobije ide korak dalje, pa je česta vrsta ksenofobije prema domaćem življu one zemlje u koju dotični Srbin ode da živi...i gde je on sam u stvari stranac.

Moj zemljak(prekorno): "...Pa, bre, nema te nigde, počeo si da se družiš samo sa strancima..!"

Ja: "Sa kakvim strancima!?"

Moj zemljak: "Pa evo sa ovima što sede tu za tvojim stolom!"

Ja: "Ali oni su iz ove zemlje, domaći, ti i ja smo valjda ovde stranci, a ne oni."

Moj zemljak: "Kako nisu stranci? Pa jel' su Srbi? Nisu..!".

Komentari

srpsko ovo, srpsko ono, dosadno je -

Pa što ne izađeš malo da igraš basket, kad ti je toliko dosadno?

dosadno je srpsko ovo, srpsko ono, a ne basket ovo, basket ono.Posle ovog komentara mozes opusteno da definises i tvoju Vukajlijaasku ksenofobiju

Auuuu...izvini što sam te smorio tako strašno.
Nije me dugo bilo, pa sam već pomalo zaboravio razlog zbog koga me nije bilo.

Praštaj.

Nije te bilo dugo?Oh bas je brzo proslo...

Ha, kad sevast počne nekome da govori šta i kako treba da bude i šta je sve smorno, onda znamo da nam poslednji dani polako dolaze :-)

Palac gore za definiciju, ne smatram je pljuvanjem sopstvenog naroda, već opisom nečega što je uobičajeno od kad je sveta i veka. Mi takve pojave uvek dižemo na viši nivo, to nam je specijalnost.

Naravno, potrebna je samo svest o tome da bi svaki covek bilo koje nacionalnosto mogao tako nesto da kaze, tako se i gubi na znacaju, univerzalnost nije uspela ni u ovom dokazu

Nisam do sada primetila da su kurdu potrebne uputstva i saveti oko definisanja. Plus za dobro definisanu specifičnu pojavu.

Pa nisu kad nose kilt.