Prijava
   

srpska prezimena

To je ono što su naši preci svojim zaslugama i radom ostavili u amanet nama da se time dičimo i da se zna ko smo i čiji smo.

Ubiparip, Zlojutro, Palikuća, Kenjalo, Klinac, Guzijan, Džomba,Zec, Gak, Kobilarov...

Komentari

...Gaćeša, Kozomora, Mučibabić, i po meni neprevaziđeno - ŠUPLJOGLAV!!!
+

+ Konjokrad, Guzina, Gaćina, Naguz, Zaguz, Stoka, Gaće, Šipka i 'ladno je sa mnom u osnovnu išao lik koji se prezivao KUROLJUB!!! Pa što ne promeniše prezime ranije majke im ga lude? On jeste u Jovanović i njegov ćale neće reč da progovori sa njim. Idiot...

Bata Sale, što je idiot? Pa odrekao se časnog i čestitog prezimena Kuroljub, crna ovca cele familije! Jovanović je ipak kliše.
Izvinjavam se mnogobrojnim Jovanovićima na sajtu

+Poledica

Mada više volim vlaška i ciganska prezimena, nekako su još zajebanija.
Kurobljub,... crnjak!

Kosjerina je nastalo od Jovanovic! Koje je bolje? Mnoga prezimena su nastala pod uticajem Turaka i Ugara. Nas predak je ubio nekog Turcina u Crnoj Gori i prebjegao u Hercegovinu, a da ga ne bi pronasli promijenio prezime. U Vojvodini je Srbima ukinuto ic i vic od prezimena, samo Srbima, koliko ja znam... ZASTO???

Јуче сам у новинском чланку прочитао изјаву неке жене која ради у "Београђанки" и ту не би било ништа необично да се она не презива Сотоница. А шта ако јој је име Анђела?

Def. bi trebala da bude ''neobična srpska prezimena''
Sad da sam ja sa strane, i da čitam ovo, pomislio bih da su svi u Srbiji ili Kuroljubi, ili Karani, ili Trtice...
Jok pljus...

Vjerovali vi ili ne, i Guzica je necije prezime. Jes majke mi

da da. ima sam jednu u skoli koja se zvala Rumena!!!! a preziva se Guzica!!! zamisli da te roditelji tako ocrne za sva vremena da ti tako sloze ime?! imam komsiju koji se preziva Gazivoda